Deficiența de iod, responsabilă de somnolență și de tulburările de memorie. Cum știi că ai deficiență de iod

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Deficiența de iod, responsabilă de somnolență și de tulburările de memorie. Foto: Freepick@fukume
Deficiența de iod, responsabilă de somnolență și de tulburările de memorie. Foto: Freepick@fukume

Deficiența de iod din organism are un efect negativ asupra sănătății unei femei și poate duce la boli destul de grave.

Iodul este vital în organism, deoarece datorită lui, aproape toate organele și sistemele funcționează. Lipsa iodului în corpul unei femei poate duce la boli destul de grave. Citește în acest articol despre principalele simptome ale deficienței de iod.

Funcționarea normală a glandei tiroide este posibilă cu o cantitate suficientă de iod. Deficiența iodului provoacă diverse boli, care sunt destul de complexe. Chiar și în cele mai vechi timpuri, oamenii mâncau alge marine pentru a compensa lipsa de iod.

Cum afectează lipsa iodului organismul femeilor

Procese vitale precum metabolismul, tensiunea arterială, nivelurile hormonale, procesele de regenerare și starea emoțională depind direct de nivelul de iod din organism.

Iodul lipsește din organismul persoanelor care urmează o dietă. De asemenea, lipsa de iod poate fi provocată de incapacitatea organismului de a-l sintetiza din alte elemente ale corpului uman.

Cum se poate reduce consumul de sare. Ce soluție au găsit americanii. Bilic: Sarea ne învață și porția corectă

O deficiență mai mare de iod este experimentată și de oamenii care trăiesc în regiunile uscate. Cei care locuiesc lângă mare îl iau din aer, pentru că toată lumea știe că aerul marin conține iod.

Simptomele deficitului de iod

Lipsa de iod în corpul feminin se manifestă prin letargie, somnolență, tulburări de memorie, umflături severe. De asemenea, cade părul, unghiile se exfoliază, bolile cronice se agravează din cauza imunității slăbite, ciclul menstrual este perturbat, apar boli ale sistemului cardiovascular, iar hemoglobina scade. Datorită efectului deficienței de iod asupra metabolismului, oamenii suferă de obezitate.

Apa cu clorofilă, remediu pentru anemia prin deficit de fier. La ce trebuie să fiți atenți înainte de a lua suplimente de clorofilă

Cum să verifici dacă organismul are nevoie de iod

Verificarea deficitului de iod la domiciliu este destul de simplă. Pentru a face acest lucru, desenează niște linii de iod pe umăr sau pe coapsă. Dacă liniile dispar foarte repede, înseamnă că ai o deficiență de iod. Dacă liniile rămân vizibile pe corp timp de o zi, înseamnă că iodul este prezent în organism în cantități suficiente.

Cu toate acestea, medicii sunt destul de sceptici cu privire la această metodă și cred că liniile de iod dispar în funcție de temperatura corpului și de mediu.

Tratamentul deficitului de iod

Primul și principalul lucru este să consumi alimente care au iod în compoziția lor. În special, ar trebui să consumi fructe de mare. De asemenea, iodul este prezent în ouă, lapte, carne de vită, cereale, legume și ciuperci. Portocalele, bananele, pepenii, lămâile și ananasul conțin și ele iod. Liderii în conținutul de iod din cereale sunt hrișca și meiul.

Respirația urât mirositoare, factor de risc pentru bolile de inimă. Care este legătura

Persoanele care știu sigur că au o lipsă de iod în organism ar trebui să consulte un endocrinolog, care le va prescrie medicamentele potrivite.

Prevenirea deficitului de iod

Cea mai bună prevenire a deficitului de iod este consumul  alimentelor care îl conțin. Nu uita că prea mult iod este la fel de periculos. Nu abuza de produsele care conțin iod. Și dacă ai unul dintre simptomele de mai sus, mergi la un medic pentru a exclude posibilitatea deficienței de iod.

Arsurile la stomac, cauze posibile. Alimentele care îți afectează digestia. Ce nu ar trebui să mănânci și să bei și cum ar trebui să dormi

O atenție deosebită trebuie acordată lipsei de iod la femeile însărcinate. Deficiența iodului poate afecta dezvoltarea fătului și provoca un avort spontan. Nu ignora simptomele alarmante, ascultă-ți corpul și fii sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel