Degradarea memoriei ar putea fi redusă prin proteine din soia

Florina Pop |
Data publicării:
Creier
Creier

Proteine de soia, ingerate, ”în drum spre creier”, ar reduce degradarea memoriei, susține un studiu japonez.

O moleculă din proteinele de soia, susțin cercetători de la Universitatea din Kyushu, Japonia, ar reduce degradarea memoriei la șoarecii cu Alzheimer. În testele de laborator, de evaluare a memoriei pe termen scurt, șoarecii cu demență dintr-un labirint care au ingerat dipeptida în ultimele două săptămâni au obținut rezultate mai bune decât cei care nu au înghițit dipeptida din soia, potrivit unui comunicat al universității citate.

Deși au existat alte rapoarte care sugerează că unele peptide pot reduce declinul funcțiilor creierului, acesta este primul caz în care există și dovezi că peptida poate intra intactă în creier, sunt de părere cercetătorii japonezi.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel