Demența, cum să scazi riscul. Ce legătură are glicemia sau colesterolul

Angela Sabău |
Data publicării:
Riscul de demență poate fi scăzut prin menținerea unei stări  de sănătate generală
Riscul de demență poate fi scăzut prin menținerea unei stări de sănătate generală

Demența afectează milioane de oameni anual, iar numărul este în creștere. Specialiștii spun că menținerea unei stări generale de sănătate scade riscul.

Riscul de demență poate fi mai mic în anumite condiții. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pentru a-l reduce este necesară acordarea unei atenții mai mari sănătății generale. 

Mai exact, noile orientări ale organizației recomandă exerciții fizice regulate, menținerea unei greutăți sănătoase, reglarea nivelului de zahăr din sânge și păstrarea colesterolului în limitele recomandate.

Experții recomandă, de asemenea, renunțarea la obiceiurile nesănătoase, inclusiv consumul de alcoo, potrivit și fumatul, potrivit Harvard Medical School. Pe scurt, strategiile cunoscute deja sunt bune pentru inimă, iar sănătatea generală este de asemenea bună pentru creier.

Demența, o problemă tot mai frecventă

Prevenirea demenței este un punct focal, deoarece a devenit o problemă de sănătate în creștere, care afectează aproximativ 50 de milioane de oameni din întreaga lume. OMS estimează că aproape 10 milioane de oameni dezvoltă afecțiunea în fiecare an.

Liniile directoare de prevenire a demenței sunt incluse în planul global de acțiune al Organizației Mondiale a Sănătății pentru răspunsul sănătății publice la demență.

De asemenea, raportul subliniază importanța încurajării cercetării și a inovării pentru a găsi modalități de a diagnostica demența mai devreme și a oferi modalități mai eficiente de tratare a acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel