Dependență de droguri, exercițiile fizice o pot combate

Yoga este benefică pentru sănătate
Yoga este benefică pentru sănătate

Exercițiile ar putea ajuta la combaterea dependenței de droguri, prin modificarea producției de peptide din creier, potrivit unui studiu. Anterior, oamenii de știință descoperiseră că că exercițiul fizic poate reduce pofta și recăderea la dependenți de droguri.

Deși mecanismul era necunoscut, se credea că exercițiul fizic modifică asocierea între indiciile legate de consumul de droguri și senzațiile de recompensă, posibil prin schimbarea nivelelor peptidelor din creier.

În noua cercetare derulată de către Jonathan Sweedler, Justin Rhodes și colegii acestora de la Universitatea Illinois, oamenii de știință au decis să exploreze această teorie prin cuantificarea acestor modificări ale peptidelor la șoareci.

Șoarecii au fost injectați cu cocaină timp de patru zile în camere speciale cu o textură distinctivă a podelei pentru a produce o asociere cu acel mediu de droguri. Animalele au fost apoi adăpostite timp de 30 de zile în cuști, dintre care unele includeau o roată de rulare.

Cercetătorii au descoperit că șoarecii care au exercitat pe aceste roți exerciții au avut niveluri mai mici de peptide cerebrale legate de mielină, o substanță care ajuta la fixarea amintirilor. Comparativ cu șoarecii sedentari, cei care au mers pe roți circulate au arătat o preferință redusă pentru mediul asociat cocainei.

Cercetătorii consideră că aceste constatări legate de modificările peptidelor va ajuta la identificarea biomarkerilor pentru dependența de droguri, potrivit ScienceDaily.com.

O activitate fizică moderată ajută la ameliorarea imediată a memoriei, nu doar la cei vârstnici, ci şi la persoanele tinere. Îm plus, există dovezi care arată că exercițiul fizic poate îmbunătății neuroplasticitatea. Sportul ajută la îmbunătățirea gândirii, memoriei, iar efectul poate fi simțit puternic în anumite faze ale bolii Parkinson.

Studiile au mai demonstrat că activitate fizică moderată ajută la ameliorarea imediată a memoriei, nu doar la cei vârstnici, ci şi la persoanele tinere. În plus, există dovezi care arată că exercițiul fizic poate îmbunătății neuroplasticitatea. Sportul ajută la îmbunătățirea gândirii, memoriei, iar efectul poate fi simțit puternic în anumite faze ale bolii Parkinson.


Studiul integral îl puteți citi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel