Depresia din copilărie duce la anxietate și sărăcie la maturitate

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Anxietatea poate fi agravată de lipsa de somn
Anxietatea poate fi agravată de lipsa de somn

Un studiu publicat recent în Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry a constatat că depresia din copilărie și adolescență a fost asociată cu niveluri mai ridicate de anxietate la vârsta adultă.

Depresia din copilărie și adolescență este legată de niveluri mai ridicate de anxietate, de consumul de substanțe, de o stare de sănătate și o funcționare socială mai proastă, de mai puține realizări financiare și educaționale și de o infracționalitate crescută la vârsta adultă, arată un studiu. 

Această asociere a fost mai puternică în cazul copiilor care au raportat niveluri ridicate de probleme depresive de mai multe ori în copilărie, spre deosebire de cei care au avut o singură incidență a depresiei. Potrivit CDC, 3,2% dintre copiii cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani au fost diagnosticați cu depresie, vârsta și nivelul de sărăcie având un impact asupra șanselor de tratament. Printre cauzele posibile ale depresiei în copilărie se numără chimia creierului, factorii de mediu, istoricul familial, traumele etc.

În ciuda tratamentelor eficiente, accesul inechitabil înseamnă că este posibil ca unii copii să nu primească niciodată sprijin pentru sănătatea lor mintală, ceea ce poate contribui la faptul că acei copii cu depresie pot avea rezultate atât de slabe la vârsta adultă. Acest studiu longitudinal a evaluat starea de sănătate a 1.420 de participanți din 11 comitate preponderent rurale din Carolina de Nord și a constatat că depresia din copilărie a fost asociată cu anxietatea, depresia, dificultățile financiare și educaționale și criminalitatea la vârsta adultă. Copiii care au primit tratament specializat de sănătate mintală pentru depresie au avut mai puține probleme ulterioare de anxietate, dar au continuat să aibă probleme cu consumul de substanțe și alte rezultate sociale slabe.

Deși acest studiu este reprezentativ pentru o comunitate rurală din sud-estul SUA, o limitare este că rezultatele nu pot fi generalizate la nivelul întregii SUA. Fondatorul și psihoterapeutul de la Nokdu Therapy, Gonji Lee, LCSW, spune: "Studiul lui Copeland demonstrează cum serviciile de sănătate mintală pot transforma, potențial, cursul depresiei de-a lungul vieții unei persoane". Domeniul general al sănătății mintale adesea nu ia în considerare modul în care structurile sociale influențează suferința emoțională și bunăstarea, dar Lee subliniază modul în care depresia interacționează cu condițiile sociale ale unei persoane, cum ar fi clasa, rasa, sexul, orientarea sexuală sau abilitățile.

Citiți mai multe pe Spectacola.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel