Depresia și anxietatea, principalele simptome și cum le combați. Dr. Hassouna Said explică

Adisa Codruț / 26 ian 2021 / 23:37
Depresie
Depresie

Depresia și anxietatea se numără printre cele mai frecvente afecțiuni la nivel mondial și, mai grav, pot să apară la orice vârstă. Prof. Dr. Hassouna Said a explicat ce sunt cele două afecțiuni și cum lupți contra lor

Depresia este una dintre cele mai comune afecțiuni mentale la nivel global și afectează persoane de toate vârstele. Motivele apariției depresiei sunt multe. Poate fi declanșată de un stil de viață agitat și nesatisfăcător, relațiile conflictuale, grijile financiare și/sau cele profesionale. Dar care sunt simptomele acestei afecțiuni și cum putem ajuta o persoană care suferă de depresie? 

„Depresia se manifestă prin izolare, scăderea gradului de atenție și concentrare. Suntem mai triști, inactivi și neglijenți cu aspectul fizic. Persoanele care suferă de depresie nu participă la activitățile zilnice. Dacă un apropiat suferă de depresie, trebuie să fim atenți la ceea ce am spus mai devreme, la acele semnale care ne arată că ceva nu este în regulă. Pentru a-l ajuta, ne putem folosi de psihoterapie verbală și suport emoțional, dar și să fim alături de el și să încercăm șă discutăm deschis despre problemele pe care le are. Un om care este în depresie trebuie să fie puternic, ambițios și să aibă încrederea în sine”, a explicat în exclusivitate pentru Spectacola, Dr. Hassouna Said, specialist în Dermatologie, Naturopatie, Mezoterapie și Psihoterapie.

Cum îți dai seama că cineva apropiat are depresie și cum se poate trata afecțiunea, dar și care sunt simptomele anxietății și cum o tratezi, afli pe Spectacola.ro. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy