Descoperire revoluționară: o nouă clasă de antibiotice care ucide bacteriile rezistente la medicamente

Florina Pop / 29 dec 2020 / 17:52
Medicamente
Medicamente

Cercetători de la Institutul Wistar, SUA, au descoperit o nouă clasă de compuși care distrug bacteriile rezistente la medicamente cu un răspuns imun simultan rapid pentru combaterea rezistenței antimicrobiene.

Cercetătorii americani au găsit o soluție prin care să combată rezistența bacteriilor la antibiotice, rezistență considerată de Organizația Mondială a Sănătății în primele zece amenințări la adresa sănătății publice globale. ”Am luat o strategie creativă, cu dublă direcție, pentru a dezvolta noi molecule care pot ucide infecțiile dificil de tratat, îmbunătățind în același timp răspunsul imun al gazdei naturale”, a declarat Farokh Dotiwala, profesor asistent la Centrul de Vaccin și Imunoterapie, autorul principal al studiului.

Cercetătorii au folosit modelarea computerizată pentru a examina câteva milioane de compuși disponibili comercial și i-au selectat pe cei mai puternici care inhibă funcția IspH ca puncte de plecare pentru descoperirea medicamentelor.

Deși antibioticele existente vizează funcțiile esențiale ale bacteriilor - incluzând sinteza acidului nucleic și a proteinelor, construirea membranei celulare și căile metabolice - , totuși bacteriile pot dobândi rezistență la medicamente prin mutarea țintei bacteriene împotriva căreia se îndreaptă antibioticul.

”Am argumentat că valorificarea sistemului imunitar pentru a ataca simultan bacteriile pe două fronturi diferite face dificilă dezvoltarea lor de rezistență”, a precizat cercetătorul Dotiwala. Echipa de cercetare a demonstrat că inhibitorii de IspH au stimulat sistemul imunitar cu o activitate și specificitate mai puternice de ucidere a bacteriilor decât cele mai bune antibiotice actuale, potrivit unui comunicat al Institutului citat.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy