Descoperire revoluționară: o nouă clasă de antibiotice care ucide bacteriile rezistente la medicamente

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Cercetători de la Institutul Wistar, SUA, au descoperit o nouă clasă de compuși care distrug bacteriile rezistente la medicamente cu un răspuns imun simultan rapid pentru combaterea rezistenței antimicrobiene.

Cercetătorii americani au găsit o soluție prin care să combată rezistența bacteriilor la antibiotice, rezistență considerată de Organizația Mondială a Sănătății în primele zece amenințări la adresa sănătății publice globale. ”Am luat o strategie creativă, cu dublă direcție, pentru a dezvolta noi molecule care pot ucide infecțiile dificil de tratat, îmbunătățind în același timp răspunsul imun al gazdei naturale”, a declarat Farokh Dotiwala, profesor asistent la Centrul de Vaccin și Imunoterapie, autorul principal al studiului.

Cercetătorii au folosit modelarea computerizată pentru a examina câteva milioane de compuși disponibili comercial și i-au selectat pe cei mai puternici care inhibă funcția IspH ca puncte de plecare pentru descoperirea medicamentelor.

Deși antibioticele existente vizează funcțiile esențiale ale bacteriilor - incluzând sinteza acidului nucleic și a proteinelor, construirea membranei celulare și căile metabolice - , totuși bacteriile pot dobândi rezistență la medicamente prin mutarea țintei bacteriene împotriva căreia se îndreaptă antibioticul.

”Am argumentat că valorificarea sistemului imunitar pentru a ataca simultan bacteriile pe două fronturi diferite face dificilă dezvoltarea lor de rezistență”, a precizat cercetătorul Dotiwala. Echipa de cercetare a demonstrat că inhibitorii de IspH au stimulat sistemul imunitar cu o activitate și specificitate mai puternice de ucidere a bacteriilor decât cele mai bune antibiotice actuale, potrivit unui comunicat al Institutului citat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel