Noua variantă Covid NB.1.8.1, identificată în Franța. Ce trebuie să știm despre noua tulpină
Varianta COVID NB.1.8.1 face ravagii în Franța și Asia. Experții se tem de un nou val devastator.
Infecțiile rezistente la antibiotice reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice globale, a siguranței alimentare și sunt cauza unei poveri economice uriașe. Pentru a preveni aceste infecții, este...
Centrele S.U.A. pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au estimat că din cele 2 milioane de infecții rezistente la antibiotice anuale din SUA, 20% sunt legate de agricultură.
Această estimare se bazează, însă, pe pacienții care au căpătat bacterii rezistente la antibiotice din consumul de carne. Până acum nu s-a făcut vreun studiu temeinic pentru a determina modul în care vegetalele sau alimentele din plante pe care le mâncăm contribuie la răspândirea bacteriilor rezistent la antibiotice.
Un nou studiu arată încă modul în care alimentele vegetale servesc drept vehicule pentru transmiterea rezistenței la antibiotice în microbiomul intestinal. Cercetarea a fost prezentata la ASM Microbe, reuniunea anuală a Societății Americane de Microbiologie, care se încheie mâine, la San Francisco.
„Descoperirile noastre subliniază importanța abordării rezistenței antibiotice transmisă de alimente dintr-o perspectivă completă a lanțului alimentar, care include alimente-plante, în plus față de carne", a spus Marlène Maeusli, doctorand la Școala de Medicină Keck de la Universitatea din California de Sud, care este autor principal al studiului.
Răspândirea superbacteriilor rezistente la antibiotice de la plante la oameni este diferită de izbucnirea bolilor diareice provocate imediat după consumul de legume contaminate. Superbacteriile se pot ascunde în mod asimptomatic (sau "coloniza") intestinele timp de luni sau chiar ani, iar când „scapă" apoi de intestin provoacă o infecție, cum ar fi o infecție urinară.
Cercetatorii au dezvoltat un sistem model din salată verde, care nu provoaca boli imediate pentru a imita consumul de superbacterii din plante-alimente. Ei au crescut salata, au expus salata la E. coli rezistente la antibiotice, au hrănit șoareci de laborator cu ea și au analizat probele fecale în timp.
"Am constatat diferențe în capacitatea bacteriilor de a coloniza în liniște intestinul după ingerare, în funcție de o varietate de gazde și factori bacterieni", a spus Maeusli. „Am imitat tratamente antibiotice și cu antacide, deoarece ambele ar putea afecta capacitatea superbacteriilor de a supraviețui trecerii de la stomac la intestine".
Expunerea la un tip de antibiotic nu a crescut capacitatea superbacteriilor de a se ascunde în intestinele șoarecelui, în timp ce un al doilea antibiotic a dus la colonizarea intestinală stabilă după ingestie. Ingestia de bacterii cu alimente a schimbat, de asemenea, colonizarea, la fel ca și administrarea unui antiacid înainte de ingerarea bacteriilor.
„Continuăm să căutăm caracteristicile plantelor și factorii gazdă, care au ca rezultat schimbări majore ale comunității microbiene în intestin care ne-au pus în pericol colonizare, și cele care o împiedică", a spus Maeusli. „Mediul și sănătatea umană - în acest context, prin intermediul agriculturii și microorganismelor - sunt legate în mod inextricabil".
Varianta COVID NB.1.8.1 face ravagii în Franța și Asia. Experții se tem de un nou val devastator.
COVID are încă un impact catastrofal. Consecințele se vor resimți pe termen lung.
Această infecție comună provoacă trei tipuri de cancer, dar și boli de inimă.
Alertă în Europa. Un virus periculos transmis de țânțari provoacă îngrijorare.
Acest deficit accentuează simptomele COVID. De altfel și inflamația din organism agravează simptomele infecției.
COVID duce la complicații grave și pe termen lung. Afectează rinichii, stomacul și inima.
Avertismentul DUR al FAO: Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie.
Un caz surprinzător de infecție apărut în Anglia fără legătură cu niciun alt caz. Care sunt riscurile de răspândire.
COVID, impact grav pe termen lung. Are efecte grave chiar și în cazul infecțiilor ușoare.