Diabet: de ce este dificilă gestionarea glicemiei după mâncare
Gestionarea glicemiei după masă la diabetici poate fi o adevărată provocare. Cercetătorii analizează noi metode care pot ajuta la o mai bună gestionare a valorilor glicemice la diabetici.
Pentru persoanele cu diabet, serivrea mesei poate fi o adevărată provocare, din cauza problemelor de gestionare a glicemiei. După masă, nivelurile de zahăr din sânge pot crește pe măsură ce alimentul digera sau scade în mod neașteptat dacă o doză de insulină a fost mai mare decât cea necesară.
Un grup de experți în diabet a examinat modul în care progresele în medicamente, modificările stilului de viață și tehnologiile pot ajuta la gestionarea provocărilor asociate nivelului de zahăr din sânge.
Deși progresele în domeniu furnizează mai multe date privind nivelul glicemiei de după servirea mesei, este nevoie de mai multe cercetări pentru a ajuta adulții cu diabet să-și stabilească obiective concrete, în conformitate cu recomandările lor publicate în Journal of the Endocrine Society.
„Avansări în domeniu precum insulina cu acțiune mai rapidă, noi clase de medicamente, sisteme de administrare a insulinei mai flexibile și dispozitive îmbunătățite de monitorizare continuă a glicemiei (CGM), deschid calea către îmbunătățirea gestionării nivelului glicemiei după masă, dar obiective și strategii concrete pentru cele mai bune aplicați aceste terapii interesante trebuie să fie mai bine definite ", a declarat John L. Leahy, de la Universitatea din Vermont College of Medicine din Burlington, Vt., care a condus grupul. Panoul a luat în considerare nevoile adulților care necesită insulină pentru a gestiona afecțiunea.
Mici trucuri pentru a ține glicemia sub control
Nivelurile ridicate ale glicemiei după masă pot determina indivizii cu diabet să se simtă obosiți, să conducă la schimbări negative ale stării de spirit și să le perturbe somnul. Simpla observare a unei citiri a glicemiei ridicate după masă poate alimenta sentimentele de teamă, anxietate, rușine sau lipsă de speranță ale individului în legătură cu capacitatea de a-și gestiona glicemia. Creșterea dovezilor sugerează, de asemenea, că dificultățile în menținerea controlului asupra nivelului glicemiei după masă pot duce la rezultate mai slabe pentru sănătate.
Cercetările sugerează că modificările de stil de viață mici pot îmbunătăți, de asemenea, nivelul de zahăr din sânge după masă. Câteva studii mici au descoperit că un consum al proteine și / sau legume cu 10 până la 15 minute înainte de carbohidrații poată scădea nivelul glicemiei. Cel puțin 10 minute de mers pe jos după o masă, de asemenea, vă poate ajuta la administrarea glicemiei după masă.
Noi studii, necesare
Dezvoltarea unor strategii comportamentale suplimentare și utilizarea de noi medicamente ar putea ajuta persoanele cu diabet să câștige mai mult controlul nivelului glicemiei după masă.
„Trebuie să continuăm să dezvoltăm și să testăm critic strategiile de intervenție care să fie sigure, eficiente și practice pentru gestionarea nivelului de zahăr din sânge după mese”, a spus Leahy.
-
-
-
Ce se întâmplă dacă ai bea ceai verde în fiecare zi?11.12.2025, 18:13
-
-
EXCLUSIV Obezitatea, două componente: hipertrofică și hiperplazică. Prof. dr. Bogdan Timar: În momentul în care vom încerca să slăbim provocarea va fi una mai importantă
Diabetul, inversat. Comutatorul care permite pancreasului să producă insulină
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
EXCLUSIV Postul Crăciunului: adevărul despre produsele de post. Ingredientul care dăunează sănătății. Dr. Lygia Alexandrescu: Nu e o alegere bună
Durerea nervoasă provocată de diabet: descoperirea care poate duce la un tratament
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Diabetul legat de malnutriție, recunoscut oficial drept diabet de tip 5
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
Diabetul de tip 1: cum poate fi descoperit devreme și prevenit. Medicii arată care e vârsta la care trebuie făcut testul
EXCLUSIV Analiza simplă care îți arată dacă ai diabet. Rezultatul trebuie să fie sub 5! Vede tot din ultimele 3 săptămâni, degeaba te abții 2 zile
Ce se întâmplă cu glicemia când mănânci carne cu garnitură. Mihaela Bilic explică ce se petrece în corp când le asociezi
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Diabetul crește de patru ori riscul de cancer de vezică
Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest
Cocktailurile de aditivi care pot crește riscul de diabet. Pericolul ascuns în alimentația zilnică
Dezvoltarea diabetului de tip 2 înainte de 50 de ani poate crește riscul de demență de 1,9 ori. Efectele ascunse asupra creierului
Diabetul care nu are legătură cu zahărul
EXCLUSIV Screening mobil pentru diabet în satele României. Vasiliki Tsagkaraki (Boehringer Ingelheim România): Dăm speranță pacienților
Prediabet și diabet: diferențe, simptome și cum le poți preveni. Fă acest TEST
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
E466: aditivul ascuns în alimente care distruge intestinul. Cum ne afectează sănătatea. Reacțiile variază de la o persoană la alta
Prediabetul: cum îl depistăm și ce putem face în privința lui. Un pericol tăcut care poate fi prevenit
EXCLUSIV De ce ne îngrășăm. Detaliul esențial care duce la acumularea de kilograme nedorite. Dr. Mihai Comșa: Să nu ne păcălim
Noi celule de grăsime explică de ce ne îngrășăm la vârsta mijlocie
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Obezitatea: o alegere sau o boală? Adevărul neplăcut despre obezitate
Obezitatea: o simplă alegere sau o boală care ne controlează viața?
