Diabet: de ce este dificilă gestionarea glicemiei după mâncare

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Diabet
Diabet

Gestionarea glicemiei după masă la diabetici poate fi o adevărată provocare. Cercetătorii analizează noi metode care pot ajuta la o mai bună gestionare a valorilor glicemice la diabetici.

Pentru persoanele cu diabet, serivrea mesei poate fi o adevărată provocare, din cauza problemelor de gestionare a glicemiei. După masă, nivelurile de zahăr din sânge pot crește pe măsură ce alimentul digera sau scade în mod neașteptat dacă o doză de insulină a fost mai mare decât cea necesară.

Un grup de experți în diabet a examinat modul în care progresele în medicamente, modificările stilului de viață și tehnologiile pot ajuta la gestionarea provocărilor asociate nivelului de zahăr din sânge.

Deși progresele în domeniu furnizează mai multe date privind nivelul glicemiei de după servirea mesei, este nevoie de mai multe cercetări pentru a ajuta adulții cu diabet să-și stabilească obiective concrete, în conformitate cu recomandările lor publicate în Journal of the Endocrine Society.

„Avansări în domeniu precum insulina cu acțiune mai rapidă, noi clase de medicamente, sisteme de administrare a insulinei mai flexibile și dispozitive îmbunătățite de monitorizare continuă a glicemiei (CGM), deschid calea către îmbunătățirea gestionării nivelului glicemiei după masă, dar obiective și strategii concrete pentru cele mai bune aplicați aceste terapii interesante trebuie să fie mai bine definite ", a declarat John L. Leahy, de la Universitatea din Vermont College of Medicine din Burlington, Vt., care a condus grupul. Panoul a luat în considerare nevoile adulților care necesită insulină pentru a gestiona afecțiunea.

Mici trucuri pentru a ține glicemia sub control

Nivelurile ridicate ale glicemiei după masă pot determina indivizii cu diabet să se simtă obosiți, să conducă la schimbări negative ale stării de spirit și să le perturbe somnul. Simpla observare a unei citiri a glicemiei ridicate după masă poate alimenta sentimentele de teamă, anxietate, rușine sau lipsă de speranță ale individului în legătură cu capacitatea de a-și gestiona glicemia. Creșterea dovezilor sugerează, de asemenea, că dificultățile în menținerea controlului asupra nivelului glicemiei după masă pot duce la rezultate mai slabe pentru sănătate.

Cercetările sugerează că modificările de stil de viață mici pot îmbunătăți, de asemenea, nivelul de zahăr din sânge după masă. Câteva studii mici au descoperit că un consum al proteine și / sau legume cu 10 până la 15 minute înainte de carbohidrații poată scădea nivelul glicemiei. Cel puțin 10 minute de mers pe jos după o masă, de asemenea, vă poate ajuta la administrarea glicemiei după masă.

Noi studii, necesare

Dezvoltarea unor strategii comportamentale suplimentare și utilizarea de noi medicamente ar putea ajuta persoanele cu diabet să câștige mai mult controlul nivelului glicemiei după masă.

„Trebuie să continuăm să dezvoltăm și să testăm critic strategiile de intervenție care să fie sigure, eficiente și practice pentru gestionarea nivelului de zahăr din sânge după mese”, a spus Leahy.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel