Diabet, o aplicație pe telefonul mobil prezice hipoglicemiile cu 4 ore înainte

O nouă aplicație pentru telefonul mobil poate prezice hipoglicemiile cu patru ore înainte. Aceasta este extrem de utilă diabeticilor care se confruntă cu crize hipoglicemice.

Aplicația numită IQcast colaborări comune dintre Medtronic și IBM Watson Health, care a furnizat tehnologia AI. Acum este disponibil pentru utilizare în aplicația Sugar.IQ, care funcționează împreună cu monitorul continuu al glucozei de la Guardian Connect al Medtronic pentru dispozitive mobile bazate pe iOS din S.U.A.

,,Pur și simplu, IQcast acționează ca o prognoză meteorologică pentru persoanele cu diabet zaharat, astfel încât să se poată pregăti mai bine pentru ziua respectivă", a declarat dr. Robert Vigersky, MD, directorul Grupului de Diabet din cadrul companiei Medtronic.

Prin estimarea probabilității unui eveniment hipoglicemic, pacienții cu diabet își pot regla dozele de insulină astfel încât să poată trăi cu o mai mare libertate de viață și o mai bună sănătate.

Un alt sistem bazat pe inteligența artificială care prevestește hipoglicemiile, oferă alerte predictive personalizate cu până la 60 de minute înainte de un eveniment hipoglicemic. Spre deosebire de alte aplicații, IQcast utilizează analize avansate pentru a oferi utilizatorilor o imagine completă a nivelurilor actuale de glicemie și oferă îndrumări individualizate în înțelegerea și gestionarea deciziilor de management al diabetului de zi cu zi. Aplicația este disponibilă în S.U.A.pentru dispozitivele mobile care au sistem de operare iOS.

,,Hipoglicemia este unul dintre cele mai acute și înfricoșătoare evenimente pe care le poate trăi o persoană care suferă de diabet zaharat. Inteligența artificială poate juca un rol important în a atenua îngrijorările legate de un eveniment hipoglicemic și am construit noile caracteristici IQcast cu acest scop în minte", a spus dr. Lisa Latts, șef adjunct IBM Watson Health, potrivit siteului Cardiovascularbusiness.com.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că în prezent peste 350 de milioane de oameni suferă de diabet, iar numărul acestora va crește la peste 450 de milioane în 2020. Potrivit unui raport prezentat în 2016 la Lisabona, anual 4,6 milioane de oameni îşi pierd viaţa în fiecare an din cauza diabetului zaharat, iar sistemele de sănătate cheltuie anual aproape 500 de miliarde de dolari pentru a lupta cu această boală cronică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel