Diabetul, asociat cu afectarea oaselor: crește riscul de fracturi osoase

Angela Sabău / 09 apr 2021 / 11:53
Diabet
Diabet

Diabetul a fost asociat cu mai multe dereglări în organism, printre care și creșterea riscului de fracturi osoase.

Diabetul de tip 1, boala cunoscută pentru că provoacă dereglări ale nivelului glicemiei din sânge, poate contribui la afectarea nervilor și anomalii senzoriale - o afecțiune numită neuropatie. De asemenea, a fost legat de un risc mai mare de fracturi osoase. Un nou studiu publicat în Journal of Bone and Mineral Research a examinat efectele diabetului de tip 1 și ale neuropatiei diabetice asupra scheletului.

Cercetătorii au descoperit că diabetul de tip 1 și neuropatia diabetică au diferite efecte asupra structurii osoase, dar aceste efecte nu explică pe deplin riscul mai mare de fractură la pacienții cu diabet de tip 1.

Rezultatele sugerează că creșterea riscului de fracturi la diabetul de tip 1 este multifactorială, cu caracteristici atât scheletale, cât și non-scheletice implicate.

„Este important să investigăm ce duce la un risc crescut de fracturi la diabetul de tip 1. Rezultatele noastre sugerează că, pe lângă caracteristicile osoase, echilibrul și forța musculară joacă, de asemenea, un rol ", a spus autorul principal Tatiane Vilaca, MD, dr., De la Universitatea din Sheffield, în Marea Britanie." Aceste descoperiri ar putea ajuta la îmbunătățirea abordărilor pentru prevenirea fracturilor.”

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy