Diabetul, cancerul și bolile de inimă, prevenite prin Inteligență Artificială? Studiu inedit

Florina Pop |
Data publicării:
Inteligența artificială
Inteligența artificială

Cercetători de la Universitatea Australia de Sud speră să descopere cu ajutorul tehnologiilor digitale moduri care să prevină boli cronice ca diabetul, afecțiunile cardiace și anumite tipuri de cancer.

Cercetătorii australieni susțin că circa 40% dintre bolile cronice pot fi prevenite prin modificarea stilului de viață și dietă. Printr-un proiect de 1,1 milioane de dolari, aceștia speră să găsească cu ajutorul tehnologiilor digitale moduri în care să prevină comportamentele sedentare, somnul precar și alegerile alimentare, factori care contribuie la apariția bolilor cronice precum diabetul, anxietatea, bolile de inimă și multe tipuri de cancer. 

”Tehnologia are o sumă imensă de oferit în ceea ce privește îmbunătățirea stilului de viață și a sănătății, în special în ceea ce privește personalizarea și accesibilitatea, dar trebuie făcută minuțios și trebuie făcută bine. (…) Marele avantaj al programelor furnizate de tehnologie este că, cu un design atent, odată ce sunt dezvoltate și evaluate, pot fi livrate foarte accesibil și la scară masivă”, susțin cercetătorii într-un comunicat pe site-ul universității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel