DIETĂ REGALĂ: Ce mânca prințesa Diana. Dezvăluirile făcute de bucătarul ei personal
Prințesa Diana continuă să trăiască în memoria noastră culturală și astăzi. Supranumită „Prințesa Poporului” și „Prințesa Inimilor”, suntem încă fascinați de orice detaliu din viața ei,...
Bucătarul ei personal, Darren McGrady, supranumit „The Royal Chef”, a dezvălui detalii despre dieta prințesei Diane într-un material din 2017 pentru Marie Claire. El a gătit nu doar pentru prințesă, ci și pentru Regina Elisabeta a II-a, pe lângă Bill Clinton, Ronald Reagan și cei doi președinți Bush.
Job-ul lui McGrady la Palatul Buckingham a început în 1982. Primii zece ani a fost bucătarul Reginei, apoi al Prințesei. La vremea respectivă Diana locuia într-o casă spațioasă de pe domeniul Palatului regal, iar căsătoria ei cu Prințul Charles era pe butuci. Totuși, doar cei din spatele ușilor închise ale palatului ar fi erau la curent cu ceea ce se întâmpla cu adevărat.
McGrady a povestit că atunci când nu avea musafiri, prințesa Diana prefera să mănânce în bucătărie, ca un om normal. „Îi pregăteam un platou și făceam ordine în bucătărie și discutam cu ea în timp ce mânca”, a spus el. Chiar dacă Diana ar era foarte sociabilă, nu-și dorea să aibă la masă mult de zece persoane.
Când intra în bucătărie, Diana îi spunea: „Darren, am nevoie de cafea. O, ești ocupat! Lasă că fac eu cafea. Vrei și tu?”
Interesant, în 2016, McGrady a povestit pentru Hello! că atunci când Diana se distra, prefera să invite oamenii la prânz, nu la cină. „Îi plăcea să meargă devreme la culcare. Obișnuia să se trezească la șase, șapte dimineața. Nu-i plăcea să meargă la palat pentru cinele mari, pentru că se țineau prea târziu”.
Și cei doi fii ai prințesei, William și Harry, preferau să mănânce lucruri simple.
„Băieților le-ar plăcea să mănânce lucruri precum plăcinta ciobănească și sufleu de banane”, a dezvăluit McGrady. „Când găteam pentru prinți, le plăceau pizza și coajă de cartofi umplută cu mozzarella”, a povestit el.
În ceea ce privește mâncărurile preferate ale Dianei, McGrady a dezvăluit odată pe canalul său de YouTube că ea iubea fasolea Heinz. El a spus: „Obișnuiam să gătim fasole la micul dejun la Palatul Buckingham și Prințesa Diana adora asta”. Alături, Diana avea adesea un grapfruit roz, suc de portocale și cafea.
„De fapt, mânca o cutie întreagă de fasole la micul dejun”, a explicat McGrady. „Sună nebunesc, dar când te gândești la asta, sunt doar șapte grame de zahăr în fasolea în stil englezesc. Este bogată în proteine, bogată în fibre, foarte săracă în grăsimi. Așadar, era perfect pentru ea să mănânce acel boost de carbohidrați înainte de a merge la sală și a face un antrenament.”
Potrivit lui McGrady, prințesa glumea cu el: „Darren, tu ai grijă de grăsimi, eu rezolv carbohidrații la sală”.
Pe lângă fasole, Diana adora ouăle Suzette, pe care le savura la prânz, de mai multe ori pe săptămână. Pe canalul său de YouTube, McGrady l-a descris acest fel de a face ouăle ca „un cartof copt scobit și umplut cu spanac în partea de jos și un ou poșat deasupra. Apoi puțin sos olandez, o cantitate mică, cu niște cartofi tăiați pe margini”.
Când venea vorba de desert, Diana iubea budinca englezească de pâine și unt, amestecată cu o crème brûlée. McGrady și-a amintit că se va răsfăța cu acest desert doar atunci când prinții erau acasă și se limita întotdeauna la o felie subțire.
Diana avea grijă cât putea de mult ca și băieții ei să mănânce sănătos. McGrady a dezvăluit că: „Obișnuiam să păcălim băieții. Obișnuiam să-i hrănim cu cartofi și pui fripți, dar le luam pielea”.
Diana s-a luptat un timp cu bulimia
McGrady a a dezvăluit și câteva detalii legate de ce a determinat-o pe Diana să treacă la o dietă sănătoasă: prințesa suferise la începutul căsătoriei ei cu prințul Charles de bulimie. O biografie din 1992 scrisă de Andrew Morton susținea că afecțiunea s-a instalat după logodna Dianei cu acesta.
Biografia s-a bazat de fapt pe înregistrările făcute de Diana și a fost auzită spunând: „Bulimia a început în săptămâna după ce ne-am logodit și a durat aproape un deceniu până când am scăpat de ea. Soțul meu și-a pus odată mâna pe talia mea și a spus: „Oh, ești cam dolofană aici, nu-i așa?’” Și asta a declanșat ceva în mine…” pretind cei doi că povestise Diana.
-
-
-
Pastila care ar putea opri complicațiile diabetului03.11.2025, 21:00
-
Gestul simplu care poate încetini îmbătrânirea creierului cu până la 20%03.11.2025, 20:03
-
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
