DIETĂ REGALĂ: Ce mânca prințesa Diana. Dezvăluirile făcute de bucătarul ei personal

Prințesa Diana continuă să trăiască în memoria noastră culturală și astăzi. Supranumită „Prințesa Poporului” și „Prințesa Inimilor”, suntem încă fascinați de orice detaliu din viața ei,...
Bucătarul ei personal, Darren McGrady, supranumit „The Royal Chef”, a dezvălui detalii despre dieta prințesei Diane într-un material din 2017 pentru Marie Claire. El a gătit nu doar pentru prințesă, ci și pentru Regina Elisabeta a II-a, pe lângă Bill Clinton, Ronald Reagan și cei doi președinți Bush.
Job-ul lui McGrady la Palatul Buckingham a început în 1982. Primii zece ani a fost bucătarul Reginei, apoi al Prințesei. La vremea respectivă Diana locuia într-o casă spațioasă de pe domeniul Palatului regal, iar căsătoria ei cu Prințul Charles era pe butuci. Totuși, doar cei din spatele ușilor închise ale palatului ar fi erau la curent cu ceea ce se întâmpla cu adevărat.
McGrady a povestit că atunci când nu avea musafiri, prințesa Diana prefera să mănânce în bucătărie, ca un om normal. „Îi pregăteam un platou și făceam ordine în bucătărie și discutam cu ea în timp ce mânca”, a spus el. Chiar dacă Diana ar era foarte sociabilă, nu-și dorea să aibă la masă mult de zece persoane.
Când intra în bucătărie, Diana îi spunea: „Darren, am nevoie de cafea. O, ești ocupat! Lasă că fac eu cafea. Vrei și tu?”
Interesant, în 2016, McGrady a povestit pentru Hello! că atunci când Diana se distra, prefera să invite oamenii la prânz, nu la cină. „Îi plăcea să meargă devreme la culcare. Obișnuia să se trezească la șase, șapte dimineața. Nu-i plăcea să meargă la palat pentru cinele mari, pentru că se țineau prea târziu”.
Și cei doi fii ai prințesei, William și Harry, preferau să mănânce lucruri simple.
„Băieților le-ar plăcea să mănânce lucruri precum plăcinta ciobănească și sufleu de banane”, a dezvăluit McGrady. „Când găteam pentru prinți, le plăceau pizza și coajă de cartofi umplută cu mozzarella”, a povestit el.
În ceea ce privește mâncărurile preferate ale Dianei, McGrady a dezvăluit odată pe canalul său de YouTube că ea iubea fasolea Heinz. El a spus: „Obișnuiam să gătim fasole la micul dejun la Palatul Buckingham și Prințesa Diana adora asta”. Alături, Diana avea adesea un grapfruit roz, suc de portocale și cafea.
„De fapt, mânca o cutie întreagă de fasole la micul dejun”, a explicat McGrady. „Sună nebunesc, dar când te gândești la asta, sunt doar șapte grame de zahăr în fasolea în stil englezesc. Este bogată în proteine, bogată în fibre, foarte săracă în grăsimi. Așadar, era perfect pentru ea să mănânce acel boost de carbohidrați înainte de a merge la sală și a face un antrenament.”
Potrivit lui McGrady, prințesa glumea cu el: „Darren, tu ai grijă de grăsimi, eu rezolv carbohidrații la sală”.
Pe lângă fasole, Diana adora ouăle Suzette, pe care le savura la prânz, de mai multe ori pe săptămână. Pe canalul său de YouTube, McGrady l-a descris acest fel de a face ouăle ca „un cartof copt scobit și umplut cu spanac în partea de jos și un ou poșat deasupra. Apoi puțin sos olandez, o cantitate mică, cu niște cartofi tăiați pe margini”.
Când venea vorba de desert, Diana iubea budinca englezească de pâine și unt, amestecată cu o crème brûlée. McGrady și-a amintit că se va răsfăța cu acest desert doar atunci când prinții erau acasă și se limita întotdeauna la o felie subțire.
Diana avea grijă cât putea de mult ca și băieții ei să mănânce sănătos. McGrady a dezvăluit că: „Obișnuiam să păcălim băieții. Obișnuiam să-i hrănim cu cartofi și pui fripți, dar le luam pielea”.
Diana s-a luptat un timp cu bulimia
McGrady a a dezvăluit și câteva detalii legate de ce a determinat-o pe Diana să treacă la o dietă sănătoasă: prințesa suferise la începutul căsătoriei ei cu prințul Charles de bulimie. O biografie din 1992 scrisă de Andrew Morton susținea că afecțiunea s-a instalat după logodna Dianei cu acesta.
Biografia s-a bazat de fapt pe înregistrările făcute de Diana și a fost auzită spunând: „Bulimia a început în săptămâna după ce ne-am logodit și a durat aproape un deceniu până când am scăpat de ea. Soțul meu și-a pus odată mâna pe talia mea și a spus: „Oh, ești cam dolofană aici, nu-i așa?’” Și asta a declanșat ceva în mine…” pretind cei doi că povestise Diana.
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.