DIETĂ REGALĂ: Ce mânca prințesa Diana. Dezvăluirile făcute de bucătarul ei personal

Dana Lascu |
Data publicării:
Prințesa Diana. Foto: Youtube / Printscreen
Prințesa Diana. Foto: Youtube / Printscreen

Prințesa Diana continuă să trăiască în memoria noastră culturală și astăzi. Supranumită „Prințesa Poporului” și „Prințesa Inimilor”, suntem încă fascinați de orice detaliu din viața ei, inclusiv de dieta pe care o avea. Prințesa era celebră pentru silueta de manechin și ținutele extrem de elegante pe care le avea. 

Bucătarul ei personal, Darren McGrady, supranumit „The Royal Chef”, a dezvălui detalii despre dieta prințesei Diane într-un material din 2017 pentru Marie Claire. El a gătit nu doar pentru prințesă, ci și pentru Regina Elisabeta a II-a, pe lângă Bill Clinton, Ronald Reagan și cei doi președinți Bush. 

Job-ul lui McGrady la Palatul Buckingham a început în 1982. Primii zece ani a fost bucătarul Reginei, apoi al Prințesei. La vremea respectivă  Diana locuia într-o casă spațioasă de pe domeniul Palatului regal, iar căsătoria ei cu Prințul Charles era pe butuci. Totuși, doar cei din spatele ușilor închise ale palatului ar fi erau la curent cu ceea ce se întâmpla cu adevărat.

McGrady a povestit că atunci când nu avea musafiri, prințesa Diana prefera să mănânce în bucătărie, ca un om normal. „Îi pregăteam un platou și făceam ordine în bucătărie și discutam cu ea în timp ce mânca”, a spus el. Chiar dacă Diana ar era foarte sociabilă, nu-și dorea să aibă la masă mult de zece persoane. 

Când intra în bucătărie, Diana îi spunea: „Darren, am nevoie de cafea. O, ești ocupat! Lasă că fac eu cafea. Vrei și tu?”

Interesant, în 2016, McGrady a povestit pentru Hello! că atunci când Diana se distra, prefera să invite oamenii la prânz, nu la cină. „Îi plăcea să meargă devreme la culcare. Obișnuia să se trezească la șase, șapte dimineața. Nu-i plăcea să meargă la palat pentru cinele mari, pentru că se țineau prea târziu”. 

Și cei doi fii ai prințesei, William și Harry, preferau să mănânce lucruri simple. 

„Băieților le-ar plăcea să mănânce lucruri precum plăcinta ciobănească și sufleu de banane”, a dezvăluit McGrady. „Când găteam pentru prinți, le plăceau pizza și coajă de cartofi umplută cu mozzarella”, a povestit el. 

În ceea ce privește mâncărurile preferate ale Dianei, McGrady a dezvăluit odată pe canalul său de YouTube că ea iubea fasolea Heinz. El a spus: „Obișnuiam să gătim fasole la micul dejun la Palatul Buckingham și Prințesa Diana adora asta”. Alături, Diana avea adesea un grapfruit roz, suc de portocale și cafea.

„De fapt, mânca o cutie întreagă de fasole la micul dejun”, a explicat McGrady. „Sună nebunesc, dar când te gândești la asta, sunt doar șapte grame de zahăr în fasolea în stil englezesc. Este bogată în proteine, bogată în fibre, foarte săracă în grăsimi. Așadar, era perfect pentru ea să mănânce acel boost de carbohidrați înainte de a merge la sală și a face un antrenament.”

Potrivit lui McGrady, prințesa glumea cu el: „Darren, tu ai grijă de grăsimi, eu rezolv carbohidrații la sală”.

Pe lângă fasole, Diana adora ouăle Suzette, pe care le savura la prânz, de mai multe ori pe săptămână. Pe canalul său de YouTube, McGrady l-a descris acest fel de a face ouăle ca „un cartof copt scobit și umplut cu spanac în partea de jos și un ou poșat deasupra. Apoi puțin sos olandez, o cantitate mică, cu niște cartofi tăiați pe margini”. 

Când venea vorba de desert, Diana iubea budinca englezească de pâine și unt, amestecată cu o crème brûlée. McGrady și-a amintit că se va răsfăța cu acest desert doar atunci când prinții erau acasă și se limita întotdeauna la o felie subțire. 

Diana avea grijă cât putea de mult ca și băieții ei să mănânce sănătos. McGrady a dezvăluit că: „Obișnuiam să păcălim băieții. Obișnuiam să-i hrănim cu cartofi și pui fripți, dar le luam pielea”. 

Diana s-a luptat un timp cu bulimia

McGrady a a dezvăluit și câteva detalii legate de ce a determinat-o pe Diana să treacă la o dietă sănătoasă: prințesa suferise la începutul căsătoriei ei cu prințul Charles de bulimie. O biografie din 1992 scrisă de Andrew Morton susținea că afecțiunea s-a instalat după logodna Dianei cu acesta.

Biografia s-a bazat de fapt pe înregistrările făcute de Diana și a fost auzită spunând: „Bulimia a început în săptămâna după ce ne-am logodit și a durat aproape un deceniu până când am scăpat de ea. Soțul meu și-a pus odată mâna pe talia mea și a spus: „Oh, ești cam dolofană aici, nu-i așa?’” Și asta a declanșat ceva în mine…” pretind cei doi că povestise Diana. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel