DOCETAXELUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels

DOCETAXELUM - prospect. Acţiune: Antineoplazic; inhibitor al mitozei prin acţiunea toxică asupra fusului de diviziune, datorată facilitării asamblării tubulinei în microtubuli stabili şi inhibării dezasamblării lor.

DOCETAXELUM - prospect

Denumirea comercială: DOCETAXEL, DOCETAXEL ACTAVIS, DOCETAXEL EBEWE, DOCETAXEL HOSPIRA, DOCETAXEL KABI, DOCETAXEL TEVA, TAXOTERE, TOLNEXA

Prezentare: Concentrat pentru soluție perfuzabilă,

Indicații: Tratamentul neoplasmului de sân, al celui ovarian, pulmonar, al capului şi gâtului.

Contraindicații: Hipersensibilitate la componentele produsului; leucopenie; afecţiuni hepatice severe; perioadă de sarcină sau alăptare.

Atenție!: Înaintea fiecărei adm. este necesară testarea hemoleucogramei şi a funcţiei hepatice. Începând cu o zi înaintea administrarea şi continuând 2 zile după adm. este utilă asocierea unui steroid. În caz de neoplasm al capului sau gâtului, este utilă asocierea cu un antibiotic. În cazul în care concentratul sau sol. perf. vine în contact cu pielea sau mucoasele, acestea se spală imediat.

Reacții adverse: Reacţii alergice: eritem, prurit, senzaţie de constricţie toracică, respiraţie dificilă, astenie, febră, frisoane; rar, convulsii sau pierderea temporară a cunoştinţei. Între administrări pot să apară: anemie, leucopenie, trombocitopenie, creşterea enzimelor hepatice, febră, eritem la nivelul palmelor sau tălpilor, erupţii buloase de tip eritem multiform sau sindrom Stevens-Johnson, modificarea culorii sau căderea unghiilor, tumefierea mâinilor, a picioarelor sau creştere în greutate. Senzaţie de amorţeală sau dureri articulare sau musculare. Tulburări digestive; greaţă, vărsături, diaree, usturimi ale gurii, alopecie reversibilă, colită; rar, hepatită. Aritmii, ameţeli sau senzaţie de slăbiciune. Durere, eritem şi uscăciunea pielii, flebită şi tumefiere la locul injectării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel