Doliu în lumea medicală. A murit pediatrul Mircea Nanulescu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mircea Nanulescu  FOTO http://muzicainstantelor.ro
Mircea Nanulescu FOTO http://muzicainstantelor.ro

Profesorul și pediatrul Mircea Nanulescu a fost condus pe ultimul drum vineri, 20 decembrie, la Casa Universitarilor din Cluj.

Mircea Nanulescu, medicii. Doctorii din Cluj și-au luat la revedere vineri, 20 decembrie, de la Mircea Nanulescu, unul dintre cei mai longevivi pediatru şi dascăl. Potrivit muzicainstantelor.ro, Mircea Nanulescu şi-a început cariera didactică la UMF „Iuliu Haţieganu" din Cluj, în anul 1967; între 1991 și 2005 a fost şeful Clinicii Pediatrie III Cluj-Napoca; a condus Societatea de Pneumologie Pediatrică din Romania între anii 2003 – 2010, iar între 2010 și 2014 a fost vicepreşedintele Societăţii Române de Pediatrie. Acesta a îndeplinit și funcția de redactor-şef al revistei Pediatru.ro

Despre acesta, medicul Mihai Craiu amintește pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual pentru Copii:

"S-a stins un excepțional pediatru al României. Domnul Profesor Mircea Nanulescu este părintele Protocoalelor de Diagnostic și Tratament în Pediatrie. A fost un mare vizionar și a anticipat nevoia de reglementare unitară a abordării copilului bolnav. Domnia sa a implementat, în tara noastră, medicina bazată pe dovezi, fiind primul expert pe care l-am auzit vorbind despre nevoia de a proteja pacientul, în speță copilul, de fake-news și lipsa competenței profesionale cu ajutorul Ghidurilor de Practică și al Protocoalelor. Drum bun printre îngeri, domnule Profesor!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel