Donare de plasmă pentru bolnavii de COVID-19: un singur donator în Iași

Adisa Codruț |
Data publicării:
Recoltarea de plasma cu anticorpi contra COVID-19 începe în România
Recoltarea de plasma cu anticorpi contra COVID-19 începe în România

O singură persoană din Iași a donat plasmă necesară pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iaşi, Lavinia Scripcaru, a declarat că până acum doar o singură persoană s-a prezentat pentru a dona plasma necesară pentru tratarea bolnavilor de COVD-19 aflaţi în stare critică.

"S-a prezentat doar o singură persoană, care nu s-a calificat în urma consultului biologic al sângelui. Până în momentul de faţă o mare parte dintre posibilii donatori au declarat că suferă de afecţiuni care contraindică total donarea de sânge, precum diabet insulino-dependent, afecţiuni cardiace, greutate sub normele admise", a afirmat directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iaşi.

Potrivit sursei citate, zilnic se face o triere telefonică a persoanelor care s-au vindecat de COVID-19, însă la CRTS se pot identifica şi alţi factori care să contraindice donarea de sânge. "Activitatea de selectare a donatorilor continuă cu telefoane. Avem deja trei persoane care au îndeplinit, telefonic, deocamdată, criteriile de eligibilitate, care deja şi-au confirmat dorinţa de a dona plasmă. Îi aşteptăm la CRTS să vedem dacă putem demara această procedură", a explicat Lavinia Scripcaru, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel