Dormi cu televizorul pornit? Iată ce efect surprinzător ar putea avea pentru organism

Angela Sabău |
Data publicării:
Timpul petrecut în fața televizorului grăbește apariția unor afecțiuni
Timpul petrecut în fața televizorului grăbește apariția unor afecțiuni

Expunerea la lumină artificială peste noapte ar putea duce la câștigarea în greutate. Cercetătorii cred că are legătură cu calitatea somnului.

Calitatea somnului pare că este afectată de lumina artificială care rămâne aprinsă peste noapte. De asemenea, somnul cu televizorul pornit, spun cercetătorii afectează calitatea somnului.

Aparent greu de crezut, dar cercetătorii mai spun că acest lucru poate duce la creștea în greutate. Studiul, publicat în JAMA Internal Medicine, a descoperit o asociere între expunerea la lumină artificială în timpul somnului și creșterea în greutate la femei, potrivit Harvard Medical School.

Șanse mai mari cu 17% să iei în greutate 

Echipa de cercetare a examinat chestionarele completate de peste 40.000 de femei. Întrebările din chestionare au fost, printre altele, dacă femeile dormeau cu lumini în apropiere sau în aceeași cameră.

Cercetătorii au înregistrat, de asemenea, înălțimea femeilor, indicele de masă corporală (o măsură a greutății în raport cu înălțimea) și mărimea taliei la momentul în care au intrat în studiu și apoi cinci ani mai târziu.

Ei au descoperit că femeile care dormeau cu o lumină sau o televiziune în cameră aveau cu 17% mai multe șanse să fi câștigat 11 kilograme sau mai mult pe parcursul studiului. Nu au găsit un efect similar atunci când femeile foloseau o lumină mică de noapte sau aveau o lumină în afara camerei care strălucea.

Nu este clar de ce expunerea la lumină artificială a fost legată de creșterea în greutate, dar cercetătorii au speculat că ar putea afecta calitatea somnului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel