Două măști mai sigure decât una? Explicațiile unui fost cadru medical

Florina Pop / 05 dec 2020 / 08:23
Covid-19. Foto: Pixabay
Covid-19. Foto: Pixabay

Dorința de o mai bună protecție de COVID, implicit și teama, îi determină pe unii oameni să poarte două măști. Un fost cadru medical explică eficacitatea acestui gest.

O fostă asistentă medicală din State care scrie articole și cărți pe sănătate, Elizabeth Hanes, scrie, pe blogurile webmd, despre gestul unor oameni de a purta nu una, ci două măști, din dorința de a se proteja de infecția COVID.

”Este mai bine să porți două măști decât una? Depinde. Dacă ați reușit să obțineți o mască chirurgicală N95 sau o mască chirurgicală reală, atunci punerea unui alt strat deasupra nu va ajuta prea mult. (...) Dar dacă folosiți o mască de bumbac de bază, purtarea unei a doua măști ar putea într-adevăr să vă blocheze mai multe particule virale în respirație atunci când expirați și ar putea oferi, de asemenea, o protecție mai bună împotriva inhalării virusului din aer”, notează aceasta.

Însă, subliniază fosta asistentă, purtarea de două măști nu înseamnă renunțarea la restul măsurilor de protecție: distanțarea fizică și spălatul pe mâini.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy