Două măști mai sigure decât una? Explicațiile unui fost cadru medical

Florina Pop / 05 dec 2020 / 08:23
Covid-19. Foto: Pixabay
Covid-19. Foto: Pixabay

Dorința de o mai bună protecție de COVID, implicit și teama, îi determină pe unii oameni să poarte două măști. Un fost cadru medical explică eficacitatea acestui gest.

O fostă asistentă medicală din State care scrie articole și cărți pe sănătate, Elizabeth Hanes, scrie, pe blogurile webmd, despre gestul unor oameni de a purta nu una, ci două măști, din dorința de a se proteja de infecția COVID.

”Este mai bine să porți două măști decât una? Depinde. Dacă ați reușit să obțineți o mască chirurgicală N95 sau o mască chirurgicală reală, atunci punerea unui alt strat deasupra nu va ajuta prea mult. (...) Dar dacă folosiți o mască de bumbac de bază, purtarea unei a doua măști ar putea într-adevăr să vă blocheze mai multe particule virale în respirație atunci când expirați și ar putea oferi, de asemenea, o protecție mai bună împotriva inhalării virusului din aer”, notează aceasta.

Însă, subliniază fosta asistentă, purtarea de două măști nu înseamnă renunțarea la restul măsurilor de protecție: distanțarea fizică și spălatul pe mâini.

Articole Recomandate

LIDOCAINUM - prospect

24 ian, 21:44
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy