Două măști mai sigure decât una? Explicațiile unui fost cadru medical

Florina Pop |
Data publicării:
Covid-19. Foto: Pixabay
Covid-19. Foto: Pixabay

Dorința de o mai bună protecție de COVID, implicit și teama, îi determină pe unii oameni să poarte două măști. Un fost cadru medical explică eficacitatea acestui gest.

O fostă asistentă medicală din State care scrie articole și cărți pe sănătate, Elizabeth Hanes, scrie, pe blogurile webmd, despre gestul unor oameni de a purta nu una, ci două măști, din dorința de a se proteja de infecția COVID.

”Este mai bine să porți două măști decât una? Depinde. Dacă ați reușit să obțineți o mască chirurgicală N95 sau o mască chirurgicală reală, atunci punerea unui alt strat deasupra nu va ajuta prea mult. (...) Dar dacă folosiți o mască de bumbac de bază, purtarea unei a doua măști ar putea într-adevăr să vă blocheze mai multe particule virale în respirație atunci când expirați și ar putea oferi, de asemenea, o protecție mai bună împotriva inhalării virusului din aer”, notează aceasta.

Însă, subliniază fosta asistentă, purtarea de două măști nu înseamnă renunțarea la restul măsurilor de protecție: distanțarea fizică și spălatul pe mâini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel