Două medicamente care ar putea opri maladia COVID-19: cercetătorii confirmă

Angela Sabău / 09 apr 2021 / 11:44
Medicament
Medicament

Două medicamente care sunt disponibile în farmacii s-au dovedit eficiente în blocarea reproducerii virusului care provoacă boala COVID-19.

Noile cercetări publicate în British Journal of Pharmacology indică faptul că două medicamente disponibile în prezent - un medicament antifungic și un antidepresiv - pot inhiba în mod eficient virusul care provoacă boala COVID-19, în studiile făcute pe celule, în laborator.

Cercetătorii au descoperit că antifungicul itraconazol și antidepresivul fluoxetina au blocat, fiecare, producerea virusului SARS-CoV-2 infecțios în testele de laborator ale culturii celulare.

Atunci când oricare dintre medicamente a fost utilizat în combinație cu medicamentul antiviral remisiver, combinația a prezentat efecte sinergice și a inhibat producția de SARS-CoV-2 cu mai mult de 90%.

„Vaccinarea preventivă și medicamentele terapeutice împotriva COVID-19 sunt necesare pentru combaterea eficientă a pandemiilor cauzate de virusurile zoonotice emergente, cum ar fi SARS-CoV-2”, a declarat autorul senior Ursula Rescher, dr., De la Universitatea din Muenster, în Germania.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy