Două medicamente care ar putea opri maladia COVID-19: cercetătorii confirmă

Angela Sabău / 09 apr 2021 / 11:44
Medicament
Medicament

Două medicamente care sunt disponibile în farmacii s-au dovedit eficiente în blocarea reproducerii virusului care provoacă boala COVID-19.

Noile cercetări publicate în British Journal of Pharmacology indică faptul că două medicamente disponibile în prezent - un medicament antifungic și un antidepresiv - pot inhiba în mod eficient virusul care provoacă boala COVID-19, în studiile făcute pe celule, în laborator.

Cercetătorii au descoperit că antifungicul itraconazol și antidepresivul fluoxetina au blocat, fiecare, producerea virusului SARS-CoV-2 infecțios în testele de laborator ale culturii celulare.

Atunci când oricare dintre medicamente a fost utilizat în combinație cu medicamentul antiviral remisiver, combinația a prezentat efecte sinergice și a inhibat producția de SARS-CoV-2 cu mai mult de 90%.

„Vaccinarea preventivă și medicamentele terapeutice împotriva COVID-19 sunt necesare pentru combaterea eficientă a pandemiilor cauzate de virusurile zoonotice emergente, cum ar fi SARS-CoV-2”, a declarat autorul senior Ursula Rescher, dr., De la Universitatea din Muenster, în Germania.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy