Dovleceii zucchini întăresc vederea. Consumați regulat, pot reduce și riscul de diabet de tip 2

Dovleceii zucchini întăresc vederea. Pot reduce și riscul de diabet de tip 2. Care sunt celelalte beneficii.
Dovleceii zucchini întăresc vederea. Zucchiniul conține numeroase substanțe nutritive. Ca urmare, includerea sa în dieta ta poate aduce o varietate de beneficii pentru sănătate. Deși este adesea considerat un legume, el este clasificat botanic ca fruct.
Zucchiniul este un dovleac de vară din familia plantelor Cucurbitaceae, alături de pepeni și castraveți.
Poate ajunge la peste 1 metru în lungime, dar de obicei este recoltat când este încă imatur - măsurând în mod obișnuit sub 20 de centimetri. Se găsește și în mai multe varietăți, care variază în culoare de la galben intens la verde închis, potrivit Healthline.
Deși dovleceii au apărut în America, această variantă a fost dezvoltată pentru prima dată la începutul anilor 1800 în Italia.
Zucchiniul a fost utilizat în medicina populară pentru tratarea răcelilor, durerilor și a diverselor afecțiuni de sănătate. Cu toate acestea, nu toate utilizările sale sunt susținute de dovezi științifice.
Bogat în nutrienți
Dovlecelul este bogat în numeroase vitamine, minerale și alți compuși vegetali benefici.
O cană (223 grame) de dovlecel gătit furnizează:
Calorii: 17
Proteină: 1 gram
Grăsimi: mai puțin de 1 gram
Carbohidrați: 3 grame
Zahăr: 1 gram
Fibre: 1 gram
Vitamina A: 40% din doza zilnică recomandată (DZR)
Mangan: 16% din DZR
Vitamina C: 14% din DZR
Potasiu: 13% din DZR
Magneziu: 10% din DZR
Vitamina K: 9% din DZR
Acid folic: 8% din DZR
Cupru: 8% din DZR
Fosfor: 7% din DZR
Vitamina B6: 7% din DZR
Tiamină: 5% din DZR
Conține, de asemenea, cantități mici de fier, calciu, zinc și mai multe alte vitamine din complexul B.
În special, conținutul său ridicat de vitamina A poate susține vederea și sistemul imunitar.
Dovlecelul crud oferă un profil nutrițional similar cu cel al celui gătit, dar cu mai puțină vitamină A și mai multă vitamină C, un nutrient care tinde să fie redus prin gătire.
Bogat în antioxidanți
Antioxidanții sunt compuși vegetali benefici care ajută la protejarea corpului tău de daunele provocate de radicalii liberi.
Carotenoizii - cum ar fi luteina, zeaxantina și beta-carotenul - sunt în special prezente în dovlecei.
Aceștia pot fi benefici pentru ochi, pielea și inima ta, oferind în același timp o oarecare protecție împotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată.
Cercetările indică faptul că coaja plantei găzduiește cele mai mari niveluri de antioxidanți. .
Contribuie la o digestie sănătoasă
Dovlecelul poate promova o digestie sănătoasă în mai multe moduri.
În primul rând, este bogat în apă, care poate înmuia scaunele. Acest lucru face mai ușoară trecerea lor și reduce șansele de constipație.
Fibra insolubilă adaugă volum scaunelor și ajută alimentele să treacă mai ușor prin intestin, reducând și mai mult riscul de constipație. Acest beneficiu se amplifică dacă ai suficiente lichide în dietă.
Între timp, fibra solubilă hrănește bacteriile benefice care trăiesc în intestinele tale. În schimb, aceste bacterii prietenoase produc acizi grași cu lanț scurt (AGL-uri) care hrănesc celulele intestinului tău.
De asemenea, AGL-urile pot ajuta la reducerea inflamației și a simptomelor anumitor afecțiuni intestinale, cum ar fi sindromul de intestin iritabil (SII), boala Crohn și colita ulcerativă.
Poate reduce nivelul de zahăr din sânge
Zucchiniul poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.
Cu 3 grame de carbohidrați per cană gătită (232 grame), dovlecelul oferă o alternativă excelentă cu conținut scăzut de carbohidrați la paste pentru cei care doresc să reducă aportul de carbohidrați. Poate fi spiralat sau tăiat pentru a înlocui spaghetele, linguinele sau pastele de lasagna în preparate.
Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați poate scădea semnificativ nivelurile de zahăr și insulină din sânge, ambele fiind beneficii care pot menține stabile nivelurile de zahăr din sânge și pot reduce necesitatea de medicamente la persoanele cu diabet de tip 2.
În plus, fibrele din dovlecel contribuie la stabilizarea nivelurilor de zahăr din sânge, prevenind fluctuațiile acestora după mese. Dieta bogată în fibre din fructe și legume - inclusiv dovlecel - este constant legată de un risc mai scăzut de diabet de tip 2.
De asemenea, fibrele găsite în dovlecei pot ajuta la creșterea sensibilității la insulină, ceea ce poate contribui, de asemenea, la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
În plus, studiile efectuate pe animale au observat că extractul de coajă de dovlecel poate ajuta la reducerea nivelurilor de zahăr și insulină din sânge. Acest lucru poate fi datorat antioxidanților puternici din coajă.
Totuși, sunt necesare cercetări umane pentru a trage concluzii solide.
Poate întări vederea
Adăugarea dovlecelului la dieta ta poate ajuta la îmbunătățirea vederii.
Asta și pentru că dovlecelul este bogat în vitamina C și beta-caroten - doi nutrienți importanți pentru sănătatea ochilor.
De asemenea, dovlecelul conține antioxidanții luteina și zeaxantina. Cercetările arată că acești antioxidanți se pot acumula în retina ta, îmbunătățindu-ți vederea și reducând riscul de boli oculare legate de vârstă.
Aceasta poate include un risc mai mic de degenerescență maculară, care este principala cauză a pierderii ireversibile a vederii la adulții mai în vârstă.
În plus, dietele bogate în luteină și zeaxantină pot, de asemenea, să reducă probabilitatea de a dezvolta cataracte, un nor de lentilă care poate duce la o vedere slabă.
Poate ajuta la pierderea în greutate
Consumul regulat de dovlecel te poate ajuta să pierzi în greutate.
Acest fruct este bogat în apă și are o densitate calorică scăzută, ceea ce te poate ajuta să te simți sătul.
De asemenea, conținutul său de fibre poate reduce foamea și să țină la distanță apetitul.
În plus, studiile leagă în mod constant consumul ridicat de fructe și legume de pierderea în greutate și de o rată mai lentă de creștere în greutate în timp.
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.