Dr Anca Hâncu: Obezitate, noi direcții de luptă împotriva acestei boli, la Interviurile DC Medical

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Dr Anca Hâncu, medic nutriționist
Dr Anca Hâncu, medic nutriționist

Cunoscutul medic nutriționist Anca Hâncu, care a participat recent la Congresul Asociației Europene pentru Studiul Obezității de la Glasgow, vine astăzi la Interviurile DC Medical, de la ora 11.00, pentru a ne spune care sunt noutățile în lupta contra acestei boli care afectează deja sute de milioane de oameni la nivel mondial. Emisiunea va fi transmisă pe canalul de Youtube și pagina de Facebook ale DC Medical.

Lista cu boli cronice strâns legate de obezitate e din ce în ce mai lungă; când și cum învățăm să avem un stil de viață sănătos și ce e nou în materie de diete, acestea sunt doar câteva dintre subiectele pe care cunoscutul medic nutriționist Anca Hâncu le va elucida astăzi, de la ora 11.00, la Interviurile DC Medical.

Doctorul, care a participat recent la Congresul Asociației Europene pentru Studiul Obezității de la Glasgow, ne aduce noutăți legate de efectele dramatice pe care le are obezitatea, despre care se spune că a depășit cu mult, ca număr de decese asociate, pe cele care sunt date de fumat.

Bolile care decurg din obezitate

Dr. Anca Hâncu ne va explica, apoi, cum este legată obezitatea de boli cronice precum diabetul, astmul sau boala pulmonară obstructivă, dar și ce putem face pentru a evita sau a rupe acest lanț vicios.

Ea ne va vorbi despre greșelile pe care le fac părinții atunci când își învață copiii ce și cum să mănânce, despre cum aceste greșeli ajungem să le perpetuăm ca adulți și cât de greu este să le remediezi, în funcție de vârstă.

Ne va detalia și ce schimbă la nivelul populației, al medicilor și al administrației faptul că obezitatea este considerată a fi o boală.

Vom afla de la Dr. Anca Hâncu și ce sunt nutriția personalizată și mindful eating (mâncatul inteligent), și nu în ultimul rând, care sunt recomandările noi legate de dieta sănătoasă.

Interviurile DC Medical vor fi transmise astăzi, de la ora 11.00, simultan, pe pagina de Facebook și canalul de Youtube ale DC Medical, iar ulterior vor putea fi urmărite și aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel