Dr Cristian Pandrea, coordonator CPU la Spitalul Sanador: patologia obișnuită de urgență din 2020 a fost, în linii mari, asemănătoare

Florina Pop / 18 dec 2020 / 21:09
EXCLUSIV
Dr Cristian Pandrea. Foto: DC Medical
Dr Cristian Pandrea. Foto: DC Medical

Cristian Pandrea, medic coordonator al Departamentului CPU/AMBULANȚĂ de la Spitalul Clinic Sanador a declarat, pentru DC Medical, că anul 2020 a fost și ”o experiență cu care un om se întâlnește o singură dată în viață”.

Infecția COVID și gestionarea ei de către medici a însemnat și o reorganizare a activității de Urgență, Ambulanță. Doctorul Cristian Pandrea, medicul Coordonator al Departamentului CPU/AMBULANȚĂ de la Spitalul Clinic Sanador din București, descrie această reorganizare drept ”o provocare cu care nu m-am întâlnit până acum”.

”Practic medicina de urgență de mai bine de 20 de ani și pot să spun că nu neapărat anul acesta a fost cel mai greu din cariera mea, dar a fost unul cu o încărcătură și cu o presiune extrem de mare. Și ca să privesc jumătatea plină a paharului: o experiență cu care un om se întâlnește o singură dată în viață”, mărturisește medicul Pandrea.

Potrivit acestuia, activitatea medicală a fost diferită față de alți ani. ”Presiunea a fost mult mai mare, adresabilitatea obișnuită de urgență a fost, în linii mari, asemănătoare, dar peste ea s-au adăugat niște cazuri cu care nu eram obișnuiți să le gestionăm în felul în care le-am gestionat”, explică doctorul Cristian Pandrea.

Care a fost singura patologie care a scăzut ca număr în pandemie puteți afla din video-ul de mai jos:

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy