Dr Daniel Coriu, noul președinte al CMR: să dezvoltăm profesia de medic

Florina Pop |
Data publicării:
Medic
Medic

Colegiul Medicilor din România are o nouă conducere. Președintele acestei structuri a transmis un mesaj public.

Colegiul Medicilor din România și-a ales o nouă conducere. Noul președinte, prof. univ. dr. Daniel Coriu, a declarat:

”Mulțumesc tuturor pentru votul de încredere. Această alegere mă responsabilizează, dar îmi demonstrează că schimbările pe care le-am prezentat public reprezintă dorințe ale comunității medicale. Colegiul Medicilor din România reprezintă entitatea noastră, a tuturor medicilor. Împreună trebuie să luptăm pentru profesia medicală, să dezvoltăm profesia de medic și îi asigur pe toți medicii că doresc un Colegiu al Medicilor pentru toată comunitatea medicală, un Colegiu în care fiecare medic este important și mândru că este membru al acestui corp profesional. Sunt convins că, împreună cu noua echipă de conducere, vom putea și trebuie să reprezentăm cu onoare profesia medicală în dialog cu autoritățile - fie că vorbim de Președinție, de Parlamentul României, de Guvern, de Ministerul Sănătății, de CNAS, ANMCS, precum și cu orice altă entitate care are legătură cu profesia medicală – și cu societatea în ansamblul ei. De asemenea, consider că este importantă o armonizare și o dezvoltare continuă a relației cu colegiile teritoriale, păstrând autonomia și dezvoltând colaborarea, deoarece colegiile județene reprezintă medicii din teritoriu, iar noi, ca organizație centrală, trebuie să ne aliniem proiectele la acelea care sunt într-adevăr importante pentru profesia medicală. Când m-am hotărât să candidez pentru această onorantă funcție, am făcut-o după ce am recitit statutul Colegiului Medicilor din România și doresc ca în prima mea comunicare publică în calitate de președinte-ales să vă supun atenției art. 2, alin. 1 din Statutul Colegiului Medicilor din România”.

Noua echipă de conducere este formată din: vicepreședinte, dr. Valeria Herdea – Coordonator al Departamentului Economico-Social· Vicepreședinte, dr. Gheorghe Borcean – Coordonator al Departamentului de Jurisdicție profesională, vicepreședinte, dr. Călin Bumbuluț – Coordonator al Departamentului Profesional – Științific și Învățământ, secretar general, dr. Gindrovel Dumitra – Coordonator al Departamentului de Avizări.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel