Dr. Vasi Rădulescu: Boala se previne, cu acțiuni relativ simple

Dana Lascu / 08 feb 2019 / 16:09
Dr. Vasi Rădulescu
Dr. Vasi Rădulescu

Dr. Vasi Rădulescu, cardiolog și scriitor, explică lucrurile cele mai simple pe care dacă le-am face, am ține bolile la distanță. Nu nimic greu sau complicat, doar lucruri pe care le ignorăm cu desfăvârșire și inconștiență:

Putem inventa o mulțime de tratamente, proceduri chirurgicale novatoare, variante de transplant, dar oare nu-i mai bine ca noi toți să ne învățăm între noi cum să nu ajungem să facem cruntele boli? Oare nu-i mai bine să prevenim totul, îmbrățișând principii sănătoase de viață, relativ simple, evitând fumatul, consumând rațional alcoolul, făcând mișcare? Oare nu-i mai bine să ne verificăm constant la medic? Oare nu-i mai bine să ne informăm frumos din surse bune și apoi să dăm mai departe aceste informații, departe de toate fantasmagoriile care ne sufocă?", întreabă retoric, dr. Vasi Rădulescu.

Ce să faci ca să ții boala la distanță

Medicul susține că doar făcând aceste lucruri simple ne putem asigura o viață sănătoasă.

Sănătatea se menține. Boala se previne. Cu acțiuni relativ simple. Medicii ar fi cei mai fericiți dacă ar face programe ample de prevenție, screening, educație medicală și doar în cazuri din ce în ce mai restrânse, la vârste înaintate, la accidente, la patologii complexe să intervină așa cum o fac acum. Principalele boli cardiovasculare, diabetul de tip II, numeroase cancere se pot preveni. Prin dietă, mișcare, evitare fumat... Gândiți-vă serios la asta, vă rog", conchide medicul, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy