Dr. Vasi Rădulescu: Boala se previne, cu acțiuni relativ simple

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr. Vasi Rădulescu
Dr. Vasi Rădulescu

Dr. Vasi Rădulescu, cardiolog și scriitor, explică lucrurile cele mai simple pe care dacă le-am face, am ține bolile la distanță. Nu nimic greu sau complicat, doar lucruri pe care le ignorăm cu desfăvârșire și inconștiență:

Putem inventa o mulțime de tratamente, proceduri chirurgicale novatoare, variante de transplant, dar oare nu-i mai bine ca noi toți să ne învățăm între noi cum să nu ajungem să facem cruntele boli? Oare nu-i mai bine să prevenim totul, îmbrățișând principii sănătoase de viață, relativ simple, evitând fumatul, consumând rațional alcoolul, făcând mișcare? Oare nu-i mai bine să ne verificăm constant la medic? Oare nu-i mai bine să ne informăm frumos din surse bune și apoi să dăm mai departe aceste informații, departe de toate fantasmagoriile care ne sufocă?", întreabă retoric, dr. Vasi Rădulescu.

Ce să faci ca să ții boala la distanță

Medicul susține că doar făcând aceste lucruri simple ne putem asigura o viață sănătoasă.

Sănătatea se menține. Boala se previne. Cu acțiuni relativ simple. Medicii ar fi cei mai fericiți dacă ar face programe ample de prevenție, screening, educație medicală și doar în cazuri din ce în ce mai restrânse, la vârste înaintate, la accidente, la patologii complexe să intervină așa cum o fac acum. Principalele boli cardiovasculare, diabetul de tip II, numeroase cancere se pot preveni. Prin dietă, mișcare, evitare fumat... Gândiți-vă serios la asta, vă rog", conchide medicul, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel