Dreptul la informare
Toată lumea are dreptul să aibă acces la informații corecte care îi ajută să facă o alegere în cunoștință de cauză pentru sănătatea lor, dar realitatea este că mulți nu au acces la aceste...
Acest lucru este valabil pentru un număr semnificativ de fumători adulți din lume, inclusiv din România.
Efectele nocive ale fumatului sunt cunoscute, dar prea mulți fumători adulți nu știu că există alternative mai bune la continuarea fumatului. Nu le pot accesa sau sunt derutați de informații false sau înșelătoare. Ei au nevoie de acces la informații exacte.
Compania independentă de cercetare Povaddo a realizat pentru PHILIP MORRIS INTERNATIONAL (PMI) un sondaj internațional pe un eșantion de peste 13.000 de adulți din 13 state membre ale UE. Sondajul a arătat că majoritatea celor intervievați au considerat că este datoria guvernului lor național să revizuiască obiectiv și să ia în considerare dovezile științifice despre alternative mai puțin nocive la fumat. 76% dintre românii respondenți consideră că fumătorii adulți ar trebui să primească informații corecte, fundamentate științific, despre produsele fără fum, care, deși nu sunt lipsite de riscuri, reprezintă o alternativă mai bună la continuarea fumatului.
De aceea, astăzi mai mult decât oricând, este nevoie de acțiuni decisive în România. Autoritățile ar trebui să adopte legi și reglementări bazate pe date științifice, care să țină pasul cu ritmul schimbărilor tehnologice și al inovațiilor.
Transparența și incluziunea se află în centrul procesului modern de elaborare a politicilor în toate sectoarele. Politica de control al tutunului nu ar trebui să fie o excepție, mai ales pentru că are un impact atât de mare asupra sănătății publice.
Accesul la informații corecte este dreptul nostru, al tuturor, iar adulții care altfel ar continua să fumeze ar trebui să aibă acces la date științifice care le-ar putea permite să ia decizii în cunoștință de cauză pentru sănătatea lor.
Material realizat cu susținerea Philip Morris România.
-
-
-
Amigdalita: simptome care o dau de gol06.12.2025, 12:36
-
-
8 din 10 români doresc să primească informații despre produsele fără fum
Diferența dintre fumul de țigară și nicotină. Farsalinos: Trebuie doar să spunem adevărul! Nu asta ucidea oamenii
Care e diferența dintre fumul de țigară și nicotină și ce este mai nociv, de fapt.
Monoxidul de carbon – un gaz extrem de nociv pentru sănătate
Tehnologia din spatele alternativelor fără fum
Cum să-ți pregătești pielea pentru plajă. Redu riscurile cu cele mai simple soluții la îndemână!
Vara este o stare de spirit. Zilele sunt mai lungi și mai vesele.
Politicile bazate pe știință, cheia eficienței în reglementarea tutunului
Cei 5 milioane de fumători români merită o soluție pragmatică - alternativele fără fum
Produsele fără fum – o alternativă la continuarea fumatului
7 din 10 români sunt de acord cu taxarea diferențiată a alternativelor fără fum
O lume fără tutun: cu ce poți înlocui țigările. Țările care ne pot fi exemplu: OMS are dovezile. Credeți că e o idee bună să se aplice taxe pe produsele de vaping?
Dreptul la informare
5 lucruri pe care ar trebui să le știe toată lumea despre fumat
Alternativele fără fum: Cea mai bună alegere pe care o poate face un fumător
De ce este arderea o problemă?
Cât de multe știm cu adevărat despre fumat?
Inovația și cercetarea – soluții pentru sănătate la nivel global. Tehnologia din spatele alternativelor fără fum
„În aerosolul inhalabil, cu 90% mai puțini HPHC-uri decât în fumul unei țigări”.
Beneficiile utilizării produselor fără fum
Ce face mai mult rău? Fumul sau nicotina?
Arderea este problema. Arderea tutunului generează mii de compuși nocivi
Fumatul nu este doar un obicei dăunător, este o problemă globală cu care se confruntă sute de milioane de oameni.
EXCLUSIV Sunt 6.000 de substanțe în fumul de țigară, iar peste 100 sunt asociate cu cancerul. Ce înseamnă un viitor fără fum? Bundoi: Arderea este problema
Soare, mare și aerosoli
Realitate și ficțiune
Ce ne poate învăța o bucătărie despre reducerea efectelor negative
În ultimul deceniu, multe emisiuni populare de gătit au oferit inspirație pentru entuziaștii artei culinare.

