DSP Teleorman: 3 români care au călătorit în Italia, în carantină

Adisa Codruț / 24 feb 2020 / 16:17
Covid-19
Covid-19

Reprezentanții DSP Teleorman precizează că trei români sunt sub supraveghere epidemiologică după ce au călătorit în Italia.

Coronavirus, DSP Teleorman. Trei români sunt monitorizați în carantină în județul Teleorman după ce au călătorit în Italia, precizează DSP Teleorman într-un comunicat.

”Ministerul Sănătății și Institutul de Sănătate Publică București au instituit procedura de supraveghere epidemiologică pasivă a tuturor persoanelor care au călătorit în China și Italia. Supravegherea epidemiologică se asigură de către personalul medical specializat din DSP județene prin monitorizare pasivă, convorbire telefonică sau mesaj telefonic zilnic. În aceste convorbiri se discută despre starea de sănătate (prezența febrei, tusei sau dificultăți la respirație) despre modul în care se aprovizionează cu cele necesare; despre contacți (dacă au existat); participare la evenimente”, potrivit site-ul DSP Teleorman.

Monitorizarea se face 14 zile. Cei de la DSP Teleorman mai precizează că ”starea de sănătate a celor 3 persoane este foarte bună, fără simptomatologie. Precizăm că situația monitorizării numărului de cazuri se poate schimba zilnic (chiar de la oră la oră)”.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy