Durerea din boala arterială periferică, ameliorată cu cacao fierbinte

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cafea  FOTO: pexels.com
Cafea FOTO: pexels.com

O cacao fierbinte poate fi recomandarea medicului ... pentru durarea de picioare pe care o au cei cu boala arterială periferică, arată rezultatele unui mic studiu publicat în Circulation Research. 

Un studiu de mică anvergură publicat în jurnalul în Circulation Research (link studiu) a arătat că adulții cu boală arterială periferică (BAP) care au băut o cacao caldă special concepută aveau mai puține dureri legate de BAP în timpul mersului decât cei care nu beau cacao.

Boală arterială periferică este o afecțiune în care depozite grase se colectează și reduc fluxul de sânge în arterele din afara inimii - cel mai frecvent la nivelul picioarelor. Persoanele cu această afecțiune se confruntă frecvent cu durere atunci când merg pe jos. Pentru acest studiu, cercetătorii au urmărit 44 de persoane cu boală arterială periferică, fiecare fiind pusă să bea o băutură specială conținând cacao, de trei ori pe zi, timp de șase luni.

„Gradul de îmbunătățire dat de cacao a fost semnificativ și important”, a declarat autorul principal Dr. Mary McDermott, profesor de medicină la Northwestern University Feinberg School of Medicine. „În prezent, exercițiul este cea mai eficientă terapie medicală pentru boala arterială periferică. În acest studiu, beneficiile determinate de ciocolată au fost comparabile cu beneficiile exercițiului”, a continuat acesta. 

Cacao folosită în studiu a fost bogată în epicatechină, care există în cantități mai mari în ciocolată neagră (mai mult de 85% cacao) decât în ​​ciocolată cu lapte. Flavanoidele cu epicatechina sunt de asemenea disponibile în anumite pastile, ceea ce reduce riscul creșterii în greutate din consumul de cacao de trei ori pe zi.

Băutorii de cacao analizați în studiu au putut să parcurgă în medie aproape 43 de metri mai departe într-un test de mers cronometrat decât oamenii care nu au băut cacao. Băutorii de cacao au avut, de asemenea, unele funcții musculare îmbunătățite și fluxul de sânge în gambe. 

În timp ce băuturile au fost special concepute pentru proces, cercetătorii au speculat că de fapt cacaoa poate conține un ingredient care ajută celulele musculare să folosească oxigenul mai eficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel