Durerea din boala arterială periferică, ameliorată cu cacao fierbinte
O cacao fierbinte poate fi recomandarea medicului ... pentru durarea de picioare pe care o au cei cu boala arterială periferică, arată rezultatele unui mic studiu publicat în Circulation...
Un studiu de mică anvergură publicat în jurnalul în Circulation Research (link studiu) a arătat că adulții cu boală arterială periferică (BAP) care au băut o cacao caldă special concepută aveau mai puține dureri legate de BAP în timpul mersului decât cei care nu beau cacao.
Boală arterială periferică este o afecțiune în care depozite grase se colectează și reduc fluxul de sânge în arterele din afara inimii - cel mai frecvent la nivelul picioarelor. Persoanele cu această afecțiune se confruntă frecvent cu durere atunci când merg pe jos. Pentru acest studiu, cercetătorii au urmărit 44 de persoane cu boală arterială periferică, fiecare fiind pusă să bea o băutură specială conținând cacao, de trei ori pe zi, timp de șase luni.
„Gradul de îmbunătățire dat de cacao a fost semnificativ și important”, a declarat autorul principal Dr. Mary McDermott, profesor de medicină la Northwestern University Feinberg School of Medicine. „În prezent, exercițiul este cea mai eficientă terapie medicală pentru boala arterială periferică. În acest studiu, beneficiile determinate de ciocolată au fost comparabile cu beneficiile exercițiului”, a continuat acesta.
Cacao folosită în studiu a fost bogată în epicatechină, care există în cantități mai mari în ciocolată neagră (mai mult de 85% cacao) decât în ciocolată cu lapte. Flavanoidele cu epicatechina sunt de asemenea disponibile în anumite pastile, ceea ce reduce riscul creșterii în greutate din consumul de cacao de trei ori pe zi.
Băutorii de cacao analizați în studiu au putut să parcurgă în medie aproape 43 de metri mai departe într-un test de mers cronometrat decât oamenii care nu au băut cacao. Băutorii de cacao au avut, de asemenea, unele funcții musculare îmbunătățite și fluxul de sânge în gambe.
În timp ce băuturile au fost special concepute pentru proces, cercetătorii au speculat că de fapt cacaoa poate conține un ingredient care ajută celulele musculare să folosească oxigenul mai eficient.
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
