Efectele adverse ale cerealelor cu fibre

Fibrele dietetice permit regularitatea digestivă și vă ajută să vă simțiți plini mai mult timp după mâncare. O dietă bogată în fibre îți poate scădea chiar riscul de boli grave, cum ar fi...
Dezvoltarea recentă a cerealelor pentru micul dejun cu adaos de fibre facilitează digestia. Cu toate acestea, aceste cereale pot duce la reacții adverse, mai ales la scurt timp după ce sunt introduse pentru prima dată în dieta ta, notează Livestrong.
Balonare
Un efect secundar comun al cerealelor cu fibre este balonarea abdominală, o senzație anormală și inconfortabilă de plenitudine în abdomen. Acest lucru se întâmplă adesea, deoarece conținutul extrem de ridicat de fibre ale unor cereale cu fibre poate șoca sistemul digestiv la început, deoarece corpul tău nu poate fi obișnuit să digere alimente atât de bogate în fibre. AskDrSears.com explică faptul că balonarea poate indica prea multă fibră în dieta ta. Creșterea lentă a aportului de fibre alimentare cu cereale din fibre, în loc să treacă rapid de la o dietă săracă în fibre la una bogată în fibre, permite corpului să se adapteze lent la noua dvs. dietă și poate reduce balonarea inconfortabilă.
Diaree
Un alt efect secundar posibil al consumului de fibre din fibre este diareea, relatează AskDrSears.com. Coerența scaunelor este determinată de o serie de factori, inclusiv timpul în care alimentul digerat se odihnește în colon sau intestinul gros. Scaunul care rămâne în colon mult timp devine uscat, ceea ce poate duce la constipație. Scaunul care trece prin colon duce prea repede la scaun apos sau la diaree. Deoarece aportul de fibre crește viteza cu care alimentele trec prin tractul digestiv, creșterea drastică a aportului de fibre cu cereale din fibre poate provoca trecerea prea rapidă a scaunului prin colon, provocând diaree. Introducerea treptată a cerealelor cu fibre în alimentația dumneavoastră poate ajuta la prevenirea efectelor secundare digestive, inclusiv diaree, permițându-vă organismului să se adapteze la noua dietă.
Reglarea zahărului din sânge
În cazuri rare, creșterea drastică a aportului de fibre prin consumul de cereale cu fibre poate duce la efecte secundare mai grave. Medline Plus, condus de Institutele Naționale de Sănătate, explică faptul că psylliul galben, un tip de fibre adăugate în unele cereale cu fibre, poate avea efect asupra nivelului de zahăr din sânge. Glicemia este reglată de o serie de hormoni și țesuturi, care acționează pentru a preveni nivelul de zahăr din sânge să devină prea mare sau mai scăzut. Psyllium galben poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, prevenind vârfurile de zahăr din sânge care pot apărea în urma ingestiei de carbohidrați sau zaharuri procesate. Acest efect al cerealelor cu fibre se poate dovedi benefic pentru diabeticii cu zahăr ridicat în sânge, dar s-ar putea dovedi dăunător dacă aveți deja riscul de zahăr scăzut din sânge sau hipoglicemie. Dacă suferiți de tulburări legate de sânge sau metabolice, consultați întotdeauna un medic înainte de a face modificări la dieta dvs. pentru a evita efectele secundare negative.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Cum scap de pofta de dulce
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.