Fibromialgia, durerea care poate duce la depresie

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:

Fibromialgia este o durere a cărui cauză nu a fost încă descoperită, dar care poate duce la depresie, susțin medicii.

Fibromialgia este un sindrom de durere cronică pe care experții cred că poate fi cauzat de un sistem nervos care funcționează defectuos, afirmă medicii Hope Ricciotti și Hye-Chun Hur, editori șefi ai publicației Harvard Women's Health Watch, pentru health.harvard.edu.

Ei spun că oamenii ce suferă de această afecțiune simt dureri musculare și o sensibilitate la nivelul întregului corp, împreună cu alte simptome precum oboseală extremă, tulburări de dispoziție ce duc spre anxietate și depresie. La acestea, medicii adaugă dureri de cap, probleme cu somnul și memoria.

Anomalii privind semnalele de durere

Momentan nu se cunoaște cauza fibromialgia, însă, se știe că ea apare, uneori, în familii, ceea ce ar putea indica o predispoziție genetică. Simptomele pot fi tratate prin medicamente, terapie comportamentală cognitivă și modificări ale stilului de viață – mai mult sport, mai puțin stres.

În urma observării prin imagistică a creierului persoanelor cu fibromialgie, specialiștii au descoperit anomalii în acea parte care procesează semnalele de durere din organism.

„Se pare că această parte a creierului stimulează, în mod esențial, intensitatea semnalelor normale de durere, provocând astfel organismului să simtă durerea fără o cauză fizică", subliniază medicii de la Harvard Women's Health Watch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel