Fructe uscate, câte ar trebui să consumi, să nu te îngrași: beneficii neașteptate

Angela Sabău |
Data publicării:
Fructe sucate
Fructe sucate

Fructele uscate sunt o alegere excelentă, însă fiind uscate, sunt mult mai concentrate decât cele proaspete, astfel că e foarte ușor să exagerăm cu ele, iar efectul nu mai este cel dorit. 

Stafidele, curmalele, smochinele și alte fructe uscate ar putea să nu pară atât de apetisante precum fructele proaspete. Dar aceste pepite mici și dulci pot fi o modalitate ușoară de a vă atinge obiectivul de a mânca cel puțin două porții de fructe zilnic.

În primul rând, rămân proaspete pentru o lungă perioadă de timp, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la deteriorare. Sunt ușoare, făcându-le ușor de adus pentru gustări și sunt deosebit de gustoase atunci când sunt combinate cu nuci. O combinație clasică este acea de stafide și arahide. Caisele uscate și migdalele sunt un alt amestec deosebit e gustos.

Dar, deoarece sunt fructe uscate, dense, cu un conținut ridicat de calorii, trebuie să aveți grijă să nu exagerați - o porție potrivită însemană doar un sfert de cană. Cu toate acestea, toți nutrienții sunt, de asemenea, concentrați împreună cu caloriile.

Majoritatea fructelor uscate sunt surse bune de potasiu și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și mai multe vitamine și minerale, potrivit Harvard Medical School.

Rețineți că unele fructe uscate conțin zahăr adăugat, așa că verificați eticheta pentru a vă asigura că nu ingerați calorii goale în plus, odată cu fructele.

Fructele uscate sunt, de asemenea, foarte bune amestecate în fulgi de ovăz, amestecate în briose sau adăugate în salate sau feluri de mâncare pe bază de cereale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel