Fructul care previne diabetul. Menține nivelul de zahăr din sânge și oferă sațietate
Acest fruct reduce semnificativ riscul de diabet. Menține nivelul zahărului din sânge.
Un nou studiu sugerează că consumul de avocado poate reduce semnificativ riscul de diabet, în special în rândul femeilor. Aceste fructe sunt bogate în fibre, antioxidanți și grăsimi sănătoase care pot susține sănătatea metabolică și sensibilitatea la insulină. Avocado este o alegere sănătoasă, însă experții recomandă o dietă echilibrată și diversificată în loc să sublinieze excesiv anumite alimente pentru prevenirea diabetului.
Diabetul este a doua cauză principală de deces în Mexic, afectând aproximativ 15,2% din adulți. Pentru a investiga relația dintre consumul de avocado și riscul de diabet, cercetătorii au studiat obiceiurile alimentare, în principal autodeclarate, și informațiile despre diagnosticul de diabet din răspunsurile la chestionare ale unei părți a populației mexicane.
Rezultatele au arătat că femeile care consumau avocado aveau mai puține șanse să dezvolte diabet decât cele care nu le consumau. Această asociere, totuși, nu a fost observată la bărbați, potrivit Science Direct.
Vezi și: Factorul major care poate declanșa demența. Este inevitabil
Persoane implicate în studiu
Studiul a analizat date despre adulții mexicani cu vârsta de 20 de ani și peste din ancheta națională mexicană privind sănătatea și nutriția (ENSANUT) din anii 2012, 2016 și 2018. După excluderea unor indivizi specifici, cum ar fi cei care erau gravide sau alăptau, și a celor cu date lipsă sau nesigure privind diabetul și consumul de avocado, eșantionul final a inclus 25.640 de participanți.
În rândul participanților, aproximativ 45% au declarat că consumă avocado, cu o medie zilnică de 34,7 grame pentru bărbați și 29,8 grame pentru femei. Consumatorii de avocado aveau în general niveluri mai ridicate de educație și aparțineau unei clase socio-economice mai înalte decât cei care nu consumau avocado. Aproape trei sferturi dintre consumatorii de avocado locuiau în zone urbane.
În rândul ambelor sexe, consumatorii de avocado aveau, de asemenea, scoruri ușor mai mari la indicele de alimentație sănătoasă, indicând o dietă în general mai nutritivă.

Avocado - FOTO: Freepik@dashu83
Avocado, beneficii pentru diabetici
Avocado este o sursă bogată de grăsimi sănătoase, în special grăsimi mononesaturate, care pot contribui la menținerea sănătății inimii. Avocado conține fibre alimentare, care ajută la menținerea unei digestii sănătoase și la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
De altfel, grăsimile mononesaturate din avocado au fost asociate cu o reducere a riscului de boli cardiovasculare, care pot fi mai frecvente la persoanele cu diabet. Consumul de avocado poate contribui la menținerea unei senzații de sațietate mai îndelungată și poate ajuta la gestionarea greutății, ceea ce este important pentru persoanele cu diabet.
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
-
Cum pot ceaiul și cafeaua să-ți "fure" fierul din corp07.11.2025, 19:26
-
Este bine să îți îndepărtezi părul facial? Ce spun medicii07.11.2025, 17:32
-
-
Avocado și ou, combinația nutritivă care îți transformă sănătatea07.11.2025, 14:23
Un hormon provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Diabetul de tip 2 poate fi inversat fără medicamente. Studiu: Până la 80% dintre pacienți au scăpat de boală doar pentru că au slăbit
Vitamina D, rol în prevenirea și gestionarea diabetului. Reduce riscul complicațiilor asociate diabetului
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Dezvoltarea diabetului de tip 2 înainte de 50 de ani poate crește riscul de demență de 1,9 ori. Efectele ascunse asupra creierului
EXCLUSIV Primul semn banal că ai diabet. Apare noaptea și mulți îl confundă. Dr. Mihai Comșa: Atunci ai un semnal de alarmă
EXCLUSIV Ce se întâmplă când gătești roșiile. Dr. Lygia Alexandrescu: Îmbunătățim calitatea tomatei. Eliberează licopen
De ce te doare stomacul când mănânci roșii. Detaliul la care să fii atent.
Un instrument low-cost ar putea revoluționa tratamentul diabetului de tip 2
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Diabetul dublu, pericolul ascuns pentru pacienții cu diabet de tip 1. Rezistența la insulină, complicație majoră
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.
Diabetul, afecțiune cronică în creștere. Complicațiile, grave
Medicamentele pentru diabet pot ajuta la reducerea dependenței de alcool. Ce spun cercetările medicale
EXCLUSIV Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Diabetul, inversat. Comutatorul care permite pancreasului să producă insulină
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Leziuni cardiace ascunse, neidentificate la controale de rutină. Femeile, cele mai expuse
Testul de respirație care depistează diabetul în câteva minute
Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest
Celulele super-active, asociate cu diabetul. Tratamentele cu oxigen, ineficiente
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Diabetul care nu are legătură cu zahărul
Uleiul de floarea soarelui, riscuri pentru sănătate. Dr. Ancuța Leonte: Nu-l recomand sub nicio formă. Crește riscul de inflamație
Fumatul crește riscul tuturor subtipurilor de diabet de tip 2
Lumina nocturnă, un risc ascuns pentru diabetul de tip 2. Legătura surprinzătoare dintre lumină și glicemie
Diabetul de tip 2 cu debut timpuriu, complicații, mortalitate și control glicemic
Prediabet și diabet: diferențe, simptome și cum le poți preveni. Fă acest TEST
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
