Galantamina pentru Alzheimer, eficace în depășirea dependenței de opiacee

Dana Lascu |
Data publicării:
Galantamina, un medicament pentru Alzheimer, este eficace contra dependenței de opiacee
Galantamina, un medicament pentru Alzheimer, este eficace contra dependenței de opiacee

Rezultatele unui studiu clinic arată că galantamina, un medicament utilizat în tratamentul bolii Alzheimer, poate fi, de asemenea, o terapie eficientă pentru persoanele dependente de opiacee. Constatările au fost publicate în The American Journal on Addictions.

„Utilizarea concomitentă a cocainei și a opioidelor este o problemă persistentă și dificilă, în special în cadrul setărilor metadonei, și nu există nicio farmacoterapie aprobată pentru această populație", arată autorii studiului publicat în The American Journal on Addictions.

În acest studiu clinic randomizat pentru reducerea consumului de cocaină și a dependenței în rândul indivizilor tratați cu metadonă, s-a constatat că are efect tratamentul cu acest medicament.

Joacă un rol important în blocarea dependenței

Cercetătorii notează că, datorită potențialului galantaminei de a reduce dependența, ea poate reduce și consumul de opiacee.

Ei cred că medicamentul are un mecanism dual de acțiune – crește nivelul unui mesager chimic numit acetilcolină în creier și se leagă de receptorii nicotinici, care joacă un rol în dependența de nicotină dar și de alte substanțe.

La analizele efectuate, oamenii de știință au constatat că participanții la studiu care au luat galantamină au avut mai puține probe de urină pozitive pentru opiacee în comparație cu cei care au luat placebo. De asemenea, și că cei care au luat galantamină au raportat că s-au abținut în proporție mai mare de la a consuma opiacee.

Iar dintre participanții din grupul tratat cu galantamină care au consumat totuși opioide în timpul monitorizării, aceștia le-au luat mai rar decât cei din grupul de control.

„Eu și colegii mei suntem încântați de aceste constatări preliminare, deoarece ar putea indica noi strategii pentru a ajuta persoanele cu tulburare de consum de opiacee. Sperăm să urmărim acest lucru în cercetarea viitoare", a spus autorul principal al studiului, doctor în științe medicale Kathleen Carroll, de la Facultatea de Medicină a Universității Yale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel