Obiceiurile dau dependență mai frecvent decât substanțele

Adisa Codruț / 07 Martie 2019 / 22:19
Dependența comportamentală este mai frecventă decât cea de medicamente
Dependența comportamentală este mai frecventă decât cea de medicamente

Dependența de obiceiuri, comportamente, este mai frecventă și mai acută decât dependența de medicamente ori diferite substanțe. Cel puțin asta reiese dintr-un studiu publicat recent.

Unii oameni devin dependenți de anumite comportamente, mai degrabă decât de substanțe chimice. Comportamentele stimulează eliberarea substanțelor naturale din creier care sunt ca analgezicele opiacee. Persoana devine ușor de dependentă de aceste analgezice naturale, în același mod în care oamenii devin dependenți de pastilele împotriva durerii, scrie Harvard Health Publishing.

Un exemplu de obicei sănătos al unei astfel de dependențe (care poate fi ocazional să fie dus la extreme extrem de nesigure) este formarea compulsivă la nivel fizic, eercițiile fizice. Un exemplu nesănătos este cel al jocurilor de noroc.

Jucătorii compulsivi, la fel ca majoritatea persoanelor cu dependență, sunt preocupați de jocurile de noroc, excluzând alte activități din viața lor. În Statele Unite, numărul de jucători compulsivi a crescut de trei ori în ultimii 20 de ani.

Jocurile de noroc dau dependență

Jocurile de noroc sunt mai frecvent practicate de bărbați. Într-un model caracteristic, jocurile de noroc devin, dintr-o activitate ocazională, una obișnuită, iar cuantumul pariurilor crește constant. Jucătorii compulsivi se pot sustrage responsabilităților zilnice și celor dragi, pot vinde proprietăți personale pentru a-și finanța pariurile, pot minți ca să-și ascundă pierderile și să se angajeze în activități ilegale pentru a-și susține obiceiurile.

Jucătorii compulsivi au deseori și alte tulburări psihiatrice, incluzând atacurile de panică, depresia, tulburarea bipolară sau abuzul de substanțe, în special alcoolismul.

Dacă știți pe cineva care prezintă semne de dependență de jocuri de noroc, încercați să-l convingeți să vadă un medic pentru psihoterapie.

Articolul integral poate fi citit AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy