Genele care ar oferi tratamentul așteptat de toată planeta. Posibile soluții împotriva COVID

Florina Pop / 18 dec 2020 / 07:31
Gene
Gene

Cercetătorii au descoperit cinci gene care determină ca unii oameni să facă forme grave ale infecției COVID.

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie, au descoperit, în urma analizării a ADN-ului a 2.700 de pacienți din 208 unități de terapie intensivă, că 5 gene ar oferi explicația de ce unii oameni fac forme grave ale infecției. Este vorba de genele IFNAR2, TYK2, OAS1, DPP9 și CCR2. Descoperirea va ajuta medicii să înțeleagă modul în care Covid-19 dăunează plămânilor la nivel molecular.

Odată descoperit efectul acestor gene, cercetătorii au reușit să estimeze efectul tratamentelor medicamentoase asupra pacienților, deoarece unele variante genetice răspund la anumite medicamente. Un exemplu este că o reducere a activității genei TYK2 protejează împotriva Covid-19. O clasă de medicamente antiinflamatoare numite inhibitori JAK produce acest efect.

Oamenii de știință au mai descoperit că o creștere a activității genei INFAR2 ar fi susceptibilă să creeze protecție, deoarece este probabil să imite efectul tratamentului cu interferon - proteine ​​eliberate de celulele sistemului imunitar pentru a se apăra împotriva virușilor, arată un comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy