Gheață periculoasă, zeci de solicitări la Ambulanță pentru fracturi și luxații

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Zeci de oameni au căzut pe gheata depusa pe strazi
Zeci de oameni au căzut pe gheata depusa pe strazi

Astăzi, în doar șase ore, la Ambulanța București-Ilfov, au fost peste 600 de solicitări. Dintre acestea, însă, câteva zeci au fost pentru fracturi, luxații și traumatisme provocate de cazăturile pe poleiul depus în București.

Astăzi avem codul portocaliu de polei emis de meteorologi pentru 8 județe din Muntenia și Moldova. Gheața – oglindă a făcut deja victime în București – Ilfov.

Serviciul de Ambulanță București - Ilfov (SABIF) a anunțat că în această dimineață, în intervalul orar 7.00 – 13.00, a avut un număr de 600 de solicitări. Dintre acestea, 40 de solicitări vizau fracturi, luxații, entorse sau traumatisme provocate în urma căderii, a declarat, pentru Agerpres, managerul SABIF, dr. Alis Grasu.

„De la ora 7.00 până la 13.00, din cele aproape 600 de solicitări înregistrate, au fost 40 pentru traumatisme la nivelul membrelor, fracturi, luxații, entorse, traumatisme craniene, faciale prin cădere", a precizat aceasta.

Potrivit lui Alis Grasu, cele 40 de cazuri nu au reprezentat situații care să pună viața în pericol, iar pacienții au fost transportați, în mare parte, la spital.

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi dimineață avertizări nowcasting Cod portocaliu de polei, valabile în opt județe din Muntenia și Moldova.

Meteorologii au anunțat depuneri semnificative de polei în mai multe localități din județele Ialomița, Prahova, Brăila, Buzău (zona joasă), Ilfov, Călărași, Vrancea (zona joasă) și Galați, mai arată Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel