Guta: ce alimente sunt asociate cu afecțiunea dureroasă

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Guta este o afecțiune ce poate da dureri foarte mari și există unele alimente asociate cu această afecțiune. Specialiștii au analizat dacă alimentele pot provoca guta.

Guta este o formă dureroasă de artrită care apare atunci când nivelurile ridicate ale unui produs rezidual numit acid uric se acumulează în organism. Se poate acumula în articulații, unde formează cristale ascuțite care pot declanșa inflamații, roșeață și durere. Este posibil ca dieta să agraveze afecțiunea, dar nu o provoacă.

Mulți oameni care mănâncă o mulțime de crustacee și alte alimente asociate cu guta, cum ar fi alcoolul și carnea roșie, nu fac niciodată gută. Alimente ca acestea sunt bogate în substanțe numite purine, care formează acid uric atunci când se descompun. Dar ar fi foarte dificil pentru cineva care are niveluri normale de acid uric să mănânce suficient din aceste alimente pentru a provoca gut, notează health.harvard.edu. Mai degrabă, aceste alimente declanșează probabil o problemă doar la cineva al cărui corp are deja niveluri de acid uric prea mari. Aceste niveluri ridicate de acid uric apar probabil deoarece corpul dumneavoastră are o afecțiune care blochează eliminarea eficientă a acidului uric, sau îl determină să producă prea mult acid uric - posibil ambele. 

Cercetările au descoperit că schimbarea regimului alimentar singur nu este suficientă pentru a reduce atacurile de gută. Dar puteți ajuta la prevenirea viitoarelor atacuri de gută lucrând cu medicul dumneavoastră. Pentru a preveni recurența, medicul poate recomanda un medicament pentru scăderea acidului uric, pe lângă modificările stilului de viață, cum ar fi pierderea în greutate și consumul unei diete sănătoase.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel