Hernia hiatală, semne care apar treptat. Arsurile la stomac, simptomul atribuit altor afecțiuni

Monika Baciu |
Data publicării:
hernia hiatala - FOTO: Pexels@Sora Shimazaki
hernia hiatala - FOTO: Pexels@Sora Shimazaki

Hernia hiatală este o afecțiune în care partea superioară a stomacului se deplasează în sus, în cavitatea toracică, prin deschiderea diafragmei numită hiatus hiatal. Arsurile la stomac sunt principalul simptom.

Hernia hiatală poate varia în gravitate, iar severitatea afecțiunii depinde de cât de mari sunt simptomele și de posibilele complicații asociate. Pentru mulți oameni, hernia hiatală poate fi o afecțiune relativ ușoară, cu simptome minore sau absente.

Cauzele herniei hiatale pot include slăbiciunea mușchilor diafragmei, presiunea crescută în cavitatea abdominală (cauzată de factori precum obezitatea, sarcina, tusea cronică sau ridicarea greutăților) sau factori congenitali. Această afecțiune poate provoca reflux gastroesofagian, simptome precum arsuri la stomac, durere în partea superioară a abdomenului, dificultăți la înghițire și uneori sângerări la nivelul esofagului.

Hernia hiatală, simptome

Potrivit medicilor, simptomele herniei hiatale pot apărea treptat. Hernia hiatală apare atunci când partea superioară a stomacului ajunge în zona pieptului, în diafragmă (un mușchi mare care separă abdomenul de piept).

În general, o hernie hiatală mică nu prezintă probleme, iar cei care se confruntă cu aceasta s-ar putea să nu își dea seama că suferă, de fapt, de acesta. De multe ori, hernia hiatală este descoperită întâmplător, atunci când pacientul se prezintă la medic pentru alte afecțiuni.

Vezi și: Medicamentul care devine periculos odată cu înaintarea în vârstă. Este frecvent folosit. Provoacă insuficiență renală

Cu toate acestea, dacă aveți o hernie hiatală mare, este posibil să experimentați frecvent reflux de acid și alimente în esofag. Acest lucru, la rândul său, cauzează arsuri la stomac. De obicei, aceste simptome pot fi ameliorate prin tehnici de îngrijire personală sau medicamente, dar în cazuri severe, poate fi necesară intervenția chirurgicală.

Dr. Yogesh Aggarwal, Consultant - Chirurgie Generală și Laparoscopică, Spitalul Manipal, Ghaziabad, a adus în atenție subiectul important al modului de recunoaștere a debutului herniei hiatale și ce opțiuni de tratament sunt disponibile pentru această afecțiune.

Majoritatea oamenilor cu hernii hiatale nu simt aceste simptome în mod direct. Cu toate acestea, cele mai comune simptome sunt cauzate de acidul gastric, de a fi născut cu o deschidere hiatală mai mare decât în mod obișnuit, de leziuni în zonă, de schimbări în diafragmă odată cu înaintarea în vârstă, de o creștere a presiunii în abdomen cauzată de sarcină, obezitate, tuse, ridicarea unui obiect greu sau efortul la toaletă.

Simptomele comune includ arsuri la stomac care se accentuează când vă aplecați sau culcați, potrivit The Health Site.

Vezi și: Nouă semne de avertizare ale unui cancer greu de identificat. Diagnosticarea poate dura chiar și peste 4 ani. Imită afecțiuni mai puțin grave

Alte simptome ale herniei hiatale includ:

- Reflux acid

- Durere în piept sau durere epigastrică

- Dificultăți la înghițire

- Râgâit

- Balonare

- Stomac deranjat

- Vărsături.

Durere de stomac - FOTO: Pexels@Andrea Piacquadio

Vezi și: Planta care ajută la relaxarea creierului. Are efect antidepresiv și anticancerigen

Simptomele severe care necesită atenție imediată:

- Dificultăți de respirație pot apărea în cazul unei hernii hiatale dacă aceasta presează plămânii

- Durere severă în piept sau abdomen

- Stomac deranjat persistent

- Vărsături

- Incapacitatea de a defeca sau de a elimina gaze.

Este esențial să căutați asistență medicală imediată dacă experimentați oricare dintre aceste simptome ale herniei hiatale.

Hernia hiatală, tratament

Deoarece mulți oameni nu observă simptomele unei hernii hiatale, aceștia nu pot necesita tratament în mod direct, dar în cazul unei hernii hiatale mari, trebuie luate în considerare medicamentele și procedurile chirurgicale.

Alte opțiuni de tratament includ:

Medicamente: Medicul dumneavoastră ar putea sugera să luați antiacide și medicamente pentru a ajuta la refluxul acid. Acest lucru nu poate opri refluxul, dar poate ajuta la reducerea durerii de arsuri la stomac.

Chirurgie: În cazurile în care alte opțiuni de tratament nu reușesc, este posibil să fie necesară o intervenție chirurgicală pentru hernia hiatală, care repară hernia și refluxul, trăgând stomacul înapoi din diafragmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel