Hipertensiune arterială rezistentă: de ce e bine să faci exerciții fizice dacă ești diagnosticat cu această afecțiune

Angela Sabău |
Data publicării:
Mersul pe bicicletă poate provoca disfuncția erectilă, dar poți evita astfel de probleme dacă alegi bicicleta și șaua corecte
Mersul pe bicicletă poate provoca disfuncția erectilă, dar poți evita astfel de probleme dacă alegi bicicleta și șaua corecte

Unele persoane cu hipertensiune arterială nu răspund la tratamentele obișnuite pentru această afecțiune. Studiile arată ce efect au exercițiile fizice asupra lor.

Persoanele a căror tensiune arterială rămâne ridicată, în ciuda faptului că au luat mai multe medicamente, au ceea ce medicii numesc hipertensiune rezistentă. Un mic studiu constată că exercițiile fizice regulate pot ajuta la scăderea tensiunii acestor persoane.

Studiul a inclus 53 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 75 de ani cu hipertensiune arterială rezistentă, care au continuat să ia medicamente pentru tensiunea arterială. Douăzeci și șase au fost repartizați aleatoriu la un program de exerciții supravegheate care presupunea mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau o combinație a celor două timp de 40 de minute, de trei ori pe săptămână, timp de 12 săptămâni. Ceilalți 27 au primit îngrijiri obișnuite, inclusiv sfaturi privind stilul de viață. Cercetătorii au măsurat tensiunea arterială ambulatorie de 24 de ore a participanților la începutul și la sfârșitul studiului.

În comparație cu grupul care a primit îngrijiri obișnuite, cei care au făcut exerciții fizici și-au redus tensiunea arterială sistolică (primul număr din citirea tensiunii arteriale) cu o medie de 7,1 puncte și tensiunea arterială diastolică (al doilea număr) cu 5,1 puncte.

Medicii recomandă deja exerciții aerobice ca tratament de primă linie pentru hipertensiune arterială.

Aceste noi descoperiri confirmă importanța acestui sfat pentru persoanele cu hipertensiune rezistentă, spun autorii, al căror studiu a fost publicat online de către JAMA Cardiology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel