Hipertensiune: patru moduri de prevenire la îndemâna oricui

Florina Pop / 10 apr 2019 / 16:14
Tensiune arterială: vizită la medic  FOTO: pexels.com
Tensiune arterială: vizită la medic FOTO: pexels.com

Gestionarea stresului e o strategie trecută cu vederea când vine vorba de prevenirea hipertensiunii, potrivit specialiștilor de la Harvard Medical School.

Pentru a preveni tensiunea arterială se recomandă menținerea sub control a stresului, sugerează specialiștii de la Harvard Medical School.

Aceștia au întocmit o listă cu șapte moduri de a gestiona stresul începând cu somnul - care fie de scurtă durată, fie de proastă calitate, scade nivelul energiei - și continuând cu gestul de a cere ajutor celor dragi și medicului dacă stresul persistă.

Patru abordări sugerate de Harvard Medical School:

1. Îmbunătățiți-vă tehnicile de împărțire a timpului – odată ce știți ce aveți de făcut și le programați în așa fel încât să vă încadrați în timp, nivelul de stres scade.

2. Încercați să rezolvați situațiile stresante – nu le amânați și nu ezitați să vă folosiți abilitățile de negociere atâta casă, nu doar la slujbă.

3. Învățați tehnici de relaxare – de meditație, fie ea și ghidată, la exerciții de respirație și yoga.

4. Relaxați-vă și faceți lucrurile în așa fel încât să le simțiți - mâncați încet, savurați cafeaua sau un pahar de vin, faceți o plimbare, ascultați muzica preferată sau trageți un pui de somn.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy