Risc redus pentru boli de inimă. Soluția din natură

Florina Pop |
Data publicării:
Dcaă sunteți alergici la mucegai, evitați zonele unde se află grămezi de compost, iarbă tăiată, lemne umede și putrezite  FOTO: pexels.com
Dcaă sunteți alergici la mucegai, evitați zonele unde se află grămezi de compost, iarbă tăiată, lemne umede și putrezite FOTO: pexels.com

Traiul într-un cartier cu mulți copaci ar duce la scăderea șanselor de a dezvolta o boală de inimă sau accident vascular cerebral, susține un studiu.

Un risc redus pentru dezvoltarea de boli de inimă l-ar avea viața într-un cartier plin cu copaci, e ideea unui studiu recent publicat pe 5 decembrie în Jurnalul Asociației Americane pentru Inimă, potrivit pe health.harvard.edu.

Cercetarea s-a desfășurat de-a lungul a 5 ani când s-au colectat probe sânge și urină de la 408 de oameni recrutați de o clinică de cardiologie din Louisville, Statele Unite ale Americii.

Risc redus pentru boli de inimă. Concluziile studiului

Cercetătorii au verificat ca participanții să locuiască în zone cu multă verdeață. Iar pentru asta au făcut estimări cu ajutorul satelitului ca să afle densitatea verde în fiecare din cartierele subiecților.

„Oamenii care locuiau în zone mai verzi aveau niveluri mai scăzute ale epinefrinei urinare - indicând niveluri mai scăzute de stres - și F2-izoprostan, un marker al oxidării dăunătoare celulelor - indicând o sănătate mai bună. De asemenea, aveau dovezi că aceștia oameni au dobândit o capacitate mai mare de a repara vasele de sânge în comparație cu persoanele care locuiau în zone cu puțini copaci", se arată pe site-ul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel