Risc crescut de boli de inimă și problemele la umăr, legătură incredibilă

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicii recomandă mișcarea la oamenii ce au suferit atacuri de cord
Medicii recomandă mișcarea la oamenii ce au suferit atacuri de cord

Există o legătură între un risc crescut de apariție a bolilor de inimă și leziunile sau problemele articulare la umăr, au constatat cercetătorii.

Un studiu publicat în februarie 2017 de Jurnalul de Medicină Ocupațională și de Mediu (the Journal of Occupational and Environmental Medicine), a constatat o legătură între factorii de risc ai bolilor cardiace (cum ar fi colesterolul ridicat, tensiunea arterială crescută și diabetul zaharat) și problemele umărului (cum ar fi durerea articulară sau tendinita coafei rotatorilor sau rupturile).

Risc de boli de inimă și de 6 ori mai mare

Cercetătorii au examinat 1.226 de muncitori ca producătorii de dulapuri și producatorii de airbag-uri și au descoperit că cei cu cei mai mulți factori de risc cardiac au fost de aproape 4,6 până la 6 ori mai predispuși să aibă dureri articulare la umăr sau tendinita coafei rotatorilor în comparație cu cei care nu au avut astfel de factori de risc. Chiar și cei cu factori de risc moderați au avut un risc de 1,5 până la de 3 ori mai mare de a suferi dureri de umăr.

Mișcările muncitorilor, cum ar fi tragerea, împingerea și răsucirea, au fost monitorizate în ceea ce privește repetarea și dificultatea. Perioadele de muncă mai lungi și locurile de muncă mai solicitante fizic nu par să fie corelate cu problemele umărului, potrivit cercetătorilor.

Nu este clar modul în care bolile de inimă ar putea fi legate de durerile la umăr sau invers, dar cercetătorul principal Dr. Kurt Hegmann de la Facultatea de Medicină a Universității din Utah notează că zona din jurul unei leziuni de coafă rotatorie, de exemplu, sugerează că factorii de risc pot afecta fluxul sanguin.

Corelație descoperită întâmplător

Hegmann a început să remarce în anii 1990 că pacienții cu tulburări musculo-scheletice, cum ar fi tendinita și tunelul carpian, aveau adesea probleme cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul zaharat sau erau fumători.

„M-am întrebat dacă nu există un mecanism de boală cardiovasculară pentru aceste tulburări diferite", a spus Hegmann.

„Când vezi un astfel de model, probabilitatea de a exista o cauză semnificativă este mult mai mare", a continuat el. „Acestea nu sunt riscuri minore".

Studiul demonstreaza doar corelația, nu și legătura cauză - efect, dar Hegmann a spus că pacienții ar trebui să fie conștienți de legătură - în special tinerii care sunt expuși riscului bolilor de inimă și au dureri de umăr.

„M-aș duce la doctorul meu și i-aș spune: Probabil că sunt unul dintre acei oameni care trebuie să să ia medicamente de colesterol", a spus Hegmann.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel