Imunitate. Ce rol joacă alimentația


Alimentele
Alimentele

Hrana este vitală pentru sănătate. Un organism care nu este alimentat corespunzător, poate deveni vulnerabil în fața bolilor. 

Nu este un secret că o modalitate importantă de a întări imunitatea este să vă hrăniți bine. 


O alimentație care nu are substanțe nutritive vitale - fie din cauza dietei, fie din cauza efectelor bolilor - vă poate afecta imunitatea, potrivit unei revizuiri din iunie 2016 din Trends in Immunology. Potrivit autorilor studiului, malnutriția este asociată cu inflamații cronice și infecții recurente, ambele semne ale afectării funcției imune.

O alimentație deficitară afectează negativ sănătatea bacteriilor intestinale, care joacă un rol important în imunitate și pot duce la deficiențe de nutrienți care pot slăbi apărarea organismului. Mai exact, deficiențele de proteine, zinc și vitaminele A, C și E  afectează funcția imunitară, conform Academiei de Nutriție și Dietetică. Astfel că, un prim pas în îmbunătățirea sistemului imunitar este să vă concentrați dieta în jurul alimentelor dense în nutrienți, care susțin o greutate sănătoasă și o masă musculară adecvată.

 

Alte modalități de a stimula sistemul imunitar


În timp ce o dietă sănătoasă poate oferi o anumită putere de stimulare a imunității, există și alte lucruri pe care le puteți face pentru a stimula un sistem imunitar sănătos. Sistemul tău imunitar va beneficia de faptul că nu fumezi, faci mișcare regulată, îți limitezi consumul de alcool, dormi suficient, menții o greutate sănătoasă și încerci să reduci stresul în viața ta, potrivit Harvard Health Publishing.

De asemenea, vă puteți reduce riscul de infecție spălându-vă frecvent mâinile și luând măsuri de precauție pentru a preveni bolile de origine alimentară, cum ar fi gătirea și depozitarea corespunzătoare a alimentelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel