Incontinența urinară: ce poți face ca să o previi

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Abtinerea de la urinat nu este recomandată   Foto: pixabay.com
Abtinerea de la urinat nu este recomandată Foto: pixabay.com

Incontinența urinară este o problemă frecventă la femei, în special după o anumită vârstă. Specialiștii au câteva sfaturi pentru reducerea riscului de apariție a afecțiunii.

Aproape jumătate dintre femei au un anumit tip de incontinență urinară pe parcursul vieții. Este posibil să nu poată fi prevenite toate aceste cazuri, care pot fi cauzate de sarcină, naștere sau schimbări hormonale ce apar în jurul perioadei menopauzei. Totuși, câteva strategii care pot ajuta la reducerea riscului.

Mențineți o greutate corporală sănătoasă. O greutate suplimentară poate exercita o presiune suplimentară asupra mușchilor podelei pelviene, care țin vezica și alte organe interne, potrivit health.harvard.edu. Acest lucru poate duce la incontinență de stres, determinând scurgerea urinei în diferite momente.

Consolidați podeaua pelvină. Efectuarea exercițiilor Kegel poate consolida acești mușchi și poate ajuta la evitarea incontinenței urinare. Experții sugerează strângerea mușchilor din zona vaginală și anală la fel cum ai face pentru a controla gazele. Strângeți, țineți cinci secunde, relaxați-vă și repetați. Făcând 10 sau 15 repetări de trei ori pe zi poate întări mușchii podelei pelvine în timp.

Faceți sport regulat. Pe lângă Kegels, rămâneți activ. Un studiu a constatat că femeile care erau cele mai active erau cel mai puțin susceptibile să dezvolte incontinență.

Renunțați la fumat. Țigările au fost legate de o incidență crescuta a unui tip de incontinență cunoscuta sub numele de incontinență urgentă, în care simți frecvent nevoia de a urina.

Dacă ajungeți să vă confruntați cu incontinență urinară, trebuie să știți că problema este tratabilă. Există o serie de opțiuni de tratament, deci asigurați-vă că discutați problema cu medicul dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel