Infarctul la sportivii de performanță: cum poate fi prevenit

Angela Sabău |
Data publicării:
Infarctul la sportivii de performanță poate fi prevenit
Infarctul la sportivii de performanță poate fi prevenit

Infarctul la sportivii de performanță este rar, dar totuși atrage tot mai mult atenția medicilor și a factorilor implicați. Acesta însă poate fi prevenit în mare măsură.

Infarctul la sportivii de performanță este un eveniment care atrage atenția mai mult decât rezultatele sportive, chiar dacă sunt mai puțin obișnuite. O nouă revizuire în CMAJ (Canadian Medical Association Journal) analizează la dovezi recente pentru a ajuta medicii să prevină și să gestioneze riscul de stop cardiac brusc, la sportivii de performanță, potrivit medicalxpress.com.

Întreruperea bruscă a inimii este rară și, în cazul sportivilor tineri, este de obicei primul semn al bolilor de inimă. Totuși, un studiu a constatat că 29% dintre sportivi aveau simptome de boală dinaintea unui stop.

Dificil de prezis

Este foarte dificil de prezis sau de prevenit, iar programele de screening sunt provocatoare și cu un beneficiu incert. Medicii ar trebui să întrebe, în mod obișnuit, sportivii dacă simt amețeli, dificultăți de respirație sau suferă dureri toracice în timpul sau după anternamente și să afle despre istoricul familial, pentru a determina dacă există o afecțiune moștenită.

Ratele de supraviețuire după stopul cardiac brusc la sportivi sunt destul de mari, atunci când se utilizează defibrilatoare externe automate.

Stabilirea de protocoale eficiente de resuscitare și creșterea disponibilității defibrilatoarelor externe automate în locurile în care sportul competitiv este întreprins sunt cele mai eficiente strategii în a ajuta la reducerea incidenței de moarte subită din cauze cardiace, în rândul sportivilor, spune dr. Paul Dorian, un cardiolog la St. Spitalul și Universitatea din Toronto, Ontario.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel