Infecția la prostată. Simptome și complicații

Prostata este o glandă a bărbaților care se află imediat sub vezică. O infecție bacteriană în interiorul prostatei, o afecțiune numită prostatită bacteriană, poate provoca simptome incomode.

 

Un pacient de sex masculin care prezintă simptome ale unei prostate infectate ar trebui să solicite îngrijiri medicale pentru a preveni complicațiile medicale suplimentare, notează Livestrong.
Bacteriile din prostată pot provoca inflamații și iritații ale acestei glande. Dacă se întâmplă acest lucru, bărbații cu o prostată infectată pot prezenta senzații de durere ușoare până la severe în glanda prostatei, explică Patient UK. Simptomele durerii pot radia din glanda prostatei în organul genital, anus, partea inferioară a spatelui sau testicule. Presiunea pusă pe glanda prostatică în timpul unei mișcări intestinale poate agrava simptomele durerii de prostată la bărbații cu acest tip de infecție. Fără tratament, simptomele durerii datorate unei prostate infectate pot deveni din ce în ce mai grave.

Dificultate urinare

Glanda prostatică se înfășoară în jurul tubului subțire care scoate urina, numită uretră. Dacă glanda prostatică este inflamată din cauza infecției, uretra se poate îngusta. Ca urmare, bărbații cu o prostată infectată pot întâmpina dificultăți de urinare ca simptom al acestei afecțiuni. Inflamarea în interiorul glandei prostatei se poate extinde și la vezică, ceea ce poate provoca simptome de urinare frecventă sau urgentă, raportează profesioniștii din domeniul sănătății la FamilyDoctor.org. Anumiți bărbați cu acest tip de infecție pot dezvolta, de asemenea, senzații de durere sau arsură în timpul urinării. Iritarea vezicii urinare cauzată de o infecție a prostatei poate determina apariția unor cantități mici de sânge în urină. Aceste simptome incomode pot fi, de asemenea, semne ale unor probleme medicale alternative, precum o infecție a tractului urinar. Bărbații afectați ar trebui să solicite un tratament prompt de la un medic.

Scăderea Libidoului

Erecția sau ejacularea pot agrava simptomele durerii de prostată la anumiți bărbați. Ca urmare, bărbații cu o prostată infectată pot avea un interes scăzut pentru sex sau pot avea dificultăți în timpul stimulării sexuale, explică FamilyDoctor.org.

Simptome asemănătoare gripei

Simptomele generale ale gripei, cum ar fi febra, durerile corporale sau starea de rău, pot apărea din cauza unei infecții ale prostatei, explică Patient UK. Aceste simptome asemănătoare gripei pot fi incomode și pot contribui la dureri de cap, transpirație sau frisoane. Bărbații care dezvoltă simptome asemănătoare gripei din orice motiv ar trebui să fie evaluați de un medic cât mai curând posibil.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel