Infecțiile nosocomiale au lipsit cu desăvârșire la Chirurgie Iași. Medic: Ăsta a fost și norocul nostru

Florina Pop / 29 iun 2020 / 19:55
EXCLUSIV
Prof dr Cristian Lupașcu
Prof dr Cristian Lupașcu

Medicul și profesorul Cristian Lupașcu a declarat că nu s-au înregistrat nicio infecție nosocomială în perioada stării de urgență în Chirurgie I și II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Spiridon din Iași.

Invitat al emisiunii Academia de Sănătate a DC Medical, profesorul și doctorul Cristian Lupașcu de la Spitalul Județean de Urgență Sf Spiridon din Iași a spus că în secțiile de Chirurgie pe care le-a coordonat în timpul stării de urgență și stării de alertă nu s-a înregistrat nicio îmbolnăvire cu infecția COVID-19. Dimpotrivă nu s-au înregistrat nici infecții nosocomiale. ”Nu am avut pe nimeni, nici medici, nici asistente care să fi fost confirmate pozitiv (n.r. cu COVID-19). (...) În toată această perioadă nu am avut nicio infecție nosocomială. Înseamnă că legile sterilizării, pe care noi le-am învățat și le predăm studenților sunt perfect adevărate: spălatul pe mâini și protecția în toată această ecuație sunt fundamentale, afirmă acesta, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Întreg personalul medical care intra în contact, în cursul unei activități medicale, cu un pacient care s-a dovedit ulterior a fi pozitiv de COVID-19 a fost testat. ”Poate ăsta a fost și norocul nostru, dar eu pot să vă spun cu siguranță că rolul protecției în această ecuație este fundamental”, adaugă profesorul Lupașcu.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy