Infecţia urechii. De ce copiii se îmbolnăvesc mai des

Mihai Ciobanu / 08 aug 2018 / 21:20
Urechi. Infecțiile la urechi sunt cel mai frecvent motiv pentru care copiii văd un pediatru
Urechi. Infecțiile la urechi sunt cel mai frecvent motiv pentru care copiii văd un pediatru

Infecţia urechii trimite mai mulţi copii la doctor decât orice altă afecţiune, arată statisticile. 

Dacă copilul dumneavoastră nu vorbeşte încă, verificaţi dacă se trage de urechi, dacă prezintă scurgeri din ureche sau dacă are pierderi de echilibru. Copiii sunt victime ale acestor afecţiuni din cauza unghiului unui canal numit tubul eustachian care leagă urechea medie de spatele gâtului. Acest unghi se schimbă pe măsură ce devii adult, arată webmd.com.

Iată câteva dintre principalele afecţiuni ale urechii:

Urechea înotătorului: această afecţiune poate fi cauzată de umiditate sau zgârieturi - uneori provocate de căşti sau aparate auditive - care permit bacteriilor să se dezvolte în ureche. Adresaţi-vă de urgenţă medicului dacă observaţi scurgeri din ureche sau mâncărimi. 

Tinitus: Ţiuitul în ureche ar putea fi legat de pierderea auzului provocată de vârstă sau de petrecerea timpului în locuri foarte zgomotoase. Dar uneori nu are nicio legătură cu urechile. Dacă observaţi un ţiuit în ureche, adresaţi-vă medicului. 

Otoscleroza: Uneori, oasele din urechea medie se blochează şi nu mai pot vibra. Acest lucru vă poate afecta auzul de-a lungul timpului. Aţi putea simţi chiar ameţeli. Nu există medicamente care să vindece acest lucru, dar chirurgia sau aparatele auditive pot ajuta.

 

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25