Informație BOMBĂ. 9 pacienți morți la Institutul Marius Nasta

D.C. |
Data actualizării: | Data publicării:

Surse din Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală au dezvăluit pentru DC MEDICAL că numărul pacienților care au decedat din cauza infecției cu Acinetobacter este mult mai mare decât cel anunțat de managerul spitalului, dr. Beatrice Mahler-Boca. Mai precis ar fi 6 decese confirmate și încă 3 pentru care se așteaptă confirmarea, nu doar 2 decese așa cum a anunțat managerul.

Despre focarul de infecție cu Acinetobacter de la Spitalul de boli pulmonare Marius Nasta s-a aflat public aseară. Astăzi, oficial, managerul a confirmat că există 2 cazuri și a spus că chiar ea a anunțat DSPMB de existența lor. Dar angajații din spital spun că de fapt se știa de câteva zile de infecție și că sunt mult mai multe cazuri decât se știe oficial. 

Surse ale DC MEDICAL a dezvăluit că marți, la raportul de gardă, directorul medical al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală a anunțat că sunt 3 decese datorate infecțiilor cu Acinetobacter.

De asemenea, o doctoriță de la Secția 5 a spitalului de boli pulmoare a comunicat și ea că mai are un caz confirmat cu Acinetobacter, un pacient în vârstă de 37 ani, care a decedat și el. Dintr-un foc sunt patru patru pacienți decedați de care nu se spune oficial nimic. 

Oficial doar 2 cazuri, în realitate ar fi 9!

Astăzi (vineri), la raportul de gardă, managerul a afirmat că doar 2 cazuri de deces, la Secția de Anestezie Terapie Intensivă, care au fost confirmate ieri (joi) ca deces prin suprainfecție cu aceeași bacterie periculoasă. Deci, aceste anu au legătură cu cazurile de marți. 

Adunate, se fac deja 6 cazuri. 

Dar sursele DC MEDICAL spun, însă, că pe lângă acestea ar mai fi alte 3 persoane decedate, pentru care se așteaptă de la Institutul Cantacuzino rezultatele analizelor, ca să se vadă eventuala legatură, deoarece așa se poate stabili dacă este vorba de un focar de infecție cu aceiași tulpină, sau nu.

În total, ar fi vorba, așadar, de 9 decese datorate suprainfecției cu Acinetobacter!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel