Institutul Marius Nasta, 13 decese cauzate de infecții nosocomiale

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Tratament
Tratament

Informațiile publicate de DC Medical s-au confirmat. La Insitutul Marius Nasta nu au fost doar cinci decese cauzate de infecția cu Acinetobacter, ci mult mai multe.

Informații despre infecțiile intraspitalcești de la Marius Nasta au început să apară în urmă cu trei săptămâni, când au fost declarate, oficial, de către managerul Institutului, două decese din cauza infecției cu Acinetobacter. Managerul a spus chiar că au anunțat DSPMB despre existența celor două cazuri, însă surse din cadrul spitalului spuneau că de fapt se știa de infecție de câteva zile și că sunt mult mai multe cazuri.

Potrivit informațiilor, la Institutul Marius Nasta au murit 62 de pacienți, dintre care 13 erau infectați cu Acinetobacter. În 2018 au fost declarate 51 de infecții. În 2019 au fost raportate 14 infecții.

Inspectorii DSP au făcut trei controale și au aplicat 16 amenzi în valoare totală de 12.500 de lei. Amenzile au fost apicate pentru nerspectarea normelor de igienă.

Blocul operator și secția ATI rămân închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel