Irinel Popescu a scris istorie în medicina românească. Ce spune părintele transplantului hepatic despre prezența lui Dumnezeu în sala de operație

Irinel Popescu - Foto: Agerpres
Irinel Popescu - Foto: Agerpres

Astăzi, 22 aprilie, este ziua de naștere a marelui profesor Irinel Popescu.

22 aprilie este o zi specială pentru profesorul Irinel Popescu, realizatorul emisiunilor Academia de Sănătate de la DC News și DC Medical.

Astăzi este aniversarea sa. Este profesor universitar, medic primar chirurgie generală, doctor în Științe Medicale, coordonatorul Centrului Integrat de Excelență în Boli Hepatice SANADOR.

Este considerat părintele chirurgiei robotice în România, fiind inițiatorul și un promotor important al acestui domeniu chirurgical. De aceea, în cadrul Spitalului Clinic SANADOR, face parte din echipa medicală de elită a chirurgiei robotice, unde abordează patologii din sfera chirurgiei digestive și nu numai.

Are competențe în chirurgie hepato-bilio-pancreatică și transplant hepatic, chirurgie esofagiană, chirurgie oncologică, chirurgie laparoscopică, chirurgie robotică.

Într-un interviu pentru DC News, profesorul vorbea, la un moment dat, despre începutul istoriei transplantului de ficat în România.

Anul 2000 reprezintă un an de referință pentru România. La acea vreme, echipa profesorului Irinel Popescu a realizat prima operație reușită de transplant hepatic din spațiul românesc (de la donator decedat). Odată cu salvarea de la moarte a lui Gheorghe Penea, profesorul Irinel Popescu a introdus transplantul de ficat că metodă terapeutică în România, trecând de la etapa de pionierat, la stadiul de procedeu de rutină.

Cea mai spectaculoasă operaţie: transplantul hepatic și prezența lui Dumnezeu în sala de operație - citește mai departe pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel